29.3.13

Πρωταπριλιά: και η μαμα ξερει να κανει σκανταλιες!Πρωταπριλιά έρχεται και ημέρα επιβάλει ψέματα, αστεία και φάρσες. Οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε θυμόμαστε με νοσταλγία όλα τα κουτά που κάναμε παιδιά. Που παριστάναμε όλοι τους αρρώστους στο σχολείο, που αλλάζαμε τάξεις με το διπλανό τμήμα πριν μπει ο δάσκαλος, που αλλάζαμε μεταξύ μας ονόματα για να τον μπερδέψουμε… Οι ιστορίες είναι αμέτρητες και πάντα γλυκές (αν και όχι για τους δασκάλους). Γιατί να μην γίνουμε λοιπόν και πάλι παιδιά; Ποιος καλύτερος τρόπος να μάθετε στα παιδιά το νόημα της πρωταπριλιάς κάνοντας πλάκες… σε εκείνα;
Δείτε ορισμένες πετυχημένες και ευφάνταστες φάρσες που εγγυώνται πολύ γέλιο για μικρούς και μεγάλους.
  • Εσώρουχα … σαρανταποδαρούσα
Ενώστε πέντε-έξι εσώρουχα του παιδιού από τις άκρες τους με παραμάνες, έτσι ώστε να σχηματίζουν μια συνέχεια. Βάλτε τα προσεκτικά στο συρτάρι και αφήστε να φαίνεται το πρώτο εσώρουχο, χωρίς να διακρίνεται η παραμάνα που το ενώνει με το δεύτερο. Έτσι, όταν το παιδί πάει να βγάλει το καθαρό εσώρουχο για να το φορέσει, θα τραβήξει όλη τη σειρά των εσωρούχων!
  • Ξυπνητήρια παντού!
Ρυθμίστε όλα τα ρολόγια και τα κινητά να χτυπάνε διαδοχικά ανά 5 λεπτά το ένα μετά το άλλο. Αφήστε τα σε διαφορετικά σημεία μέσα στο σπίτι και ετοιμαστείτε... Κάποια στιγμή θα δείτε όλη την οικογένεια να ψάχνει πού είναι το επόμενο ξυπνητήρι για να το προλάβει πριν αρχίσει να χτυπάει!
Προσοχή: Προτιμήστε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας.
  • Μπαλόνια στη ντουλάπα
Φουσκώστε 10-15 μπαλόνια και γεμίστε την ντουλάπα ή ένα ντουλάπι που ανοίγετε συχνά. Αφήστε το ανυποψίαστο το παιδί να ανοίξει τη ντουλάπα και να πέσουν πάνω του όλα τα χρωματιστά μπαλόνια.
  • Τα πόδια μου μεγάλωσαν
Πολύ προσεκτικά τοποθετήστε μπαλίτσες από χαρτί υγείας μέσα στα παπούτσια των παιδιών. Έτσι, όταν το παιδί πάει να φορέσει τα παπούτσια του δε θα του κάνουν και θα νομίζει ότι μεγάλωσαν τα πόδια του σε ένα βράδυ!
  • Μαμά, το γάλα είναι πορτοκαλί
Στα κρυφά βάλτε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα (κόκκινο, μπλε, μοβ, πράσινο, πορτοκαλί... ό,τι θέλετε) και ανακατέψτε. Βάλτε το πάλι πίσω στο ψυγείο. Όταν το παιδί πάει να βάλει γάλα για να πιει ή στο μπολ με τα κορνφλέικς δείτε την έκπληξη στα μάτια του.
  • Παγωμένα κορνφλέικς
Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε στο 1/3 του μπολ γάλα με κορνφλέικς και βάλτε το μπολ στην κατάψυξη (φροντίστε το μπολ να αντέχει να μείνει στην κατάψυξη και να μη σπάσει). Το πρωί βγάλτε το απ' την κατάψυξη χωρίς να σας δουν και προσθέστε γάλα και κορνφλέικς πάνω από το παγωμένο μείγμα. Το παιδί σας θα αναρωτιέται γιατί το κουταλάκι σταματάει στη μέση και δε συνεχίζει παρακάτω!
lets family. gr
Το μεγάλο ψέμα

Νωρίς το πρωί πείτε τους ότι αν σήμερα κάνουν όλα αυτά που τους έχετε ζητήσει εδώ και μέρες (π.χ. να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια τους, να μαζέψουν τα ρούχα τους, να τελειώσουν κάποια εργασία, να στρώσουν το κρεβάτι τους, να τηλεφωνήσουν στη γιαγιά –ξέρετε εσείς) το βράδυ θα τους περιμένει μία μεγάλη έκπληξη που την περιμένουν εδώ και πολύ καιρό.
Φροντίστε να τους το θυμίσετε αρκετές φορές μέσα στη μέρα για να κάνουν τα πάντα, μην τους ξεφύγει τίποτα από τις «υποχρεώσεις» τους και επιβραβεύετέ τους κάθε φορά που κάνουν κάτι καλά. Πείτε τους ότι δε μπορούν να φανταστούν την τεράστια έκπληξη που έχετε γι'αυτά.
Όταν, λοιπόν, έρθει το βράδυ και έχουν κάνει τα πάντα ωραία και καλά, καλέστε τα στο καθιστικό, κλείστε την τηλεόραση, καθίστε απέναντί τους με τον μπαμπά και πείτε τους: Είδατε πως όταν θέλετε μπορείτε να κάνετε τα πάντα;
Η έκπληξη είναι... ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από εμένα και το μπαμπά που είστε τόσο καλά παιδιά! Ή ακόμα "χειρότερα" τυλίξτε σε συσκευασίες δώρου "άχρηστα" αντικείμενα, όπως ένα άδειο μπουκάλι ή μια μπανάνα. 
Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε πάρει ένα κλασικό βιβλίο που θέλατε πάντα να διαβάσουν και να τους το χαρίσετε ως έκπληξη. Αυτό ίσως τα σοκάρει ακόμα περισσότερο.
Μία κρυφή κάμερα είναι απαραίτητη για να καταγράψει την τεράστια απογοήτευση που θα νιώσουν, την οποία μπορείτε όμως κάπως να διορθώσετε (αν αρχίσουν τα παράπονα) εμφανίζοντας το αγαπημένο τους παγωτό.

Μα... πού πήγαν όλα;

Το βράδυ που θα κοιμούνται κρύψτε όλα τους τα πράγματα. Τα αγαπημένα τους παιχνίδια, τα ρούχα τους, τα βιβλία και τις ζωγραφιές τους. Όταν ξυπνήσουν το πρωί πείτε τους ήρεμα ότι αποφασίσατε πως έχει έρθει η στιγμή να βοηθήσουν τα παιδάκια του τρίτου κόσμου, χαρίζοντάς του ό,τι τους ανήκει. Έτσι, δώσατε όλα τα πράγματά τους σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό.
Η αντίδρασή τους θα είναι πραγματικά άξια παρατήρησης (και καταγραφής).
Στη συνέχεια, όταν η "πλάκα" θα έχει τελειώσει, βρείτε την ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά για τη σημασία των πράξεων αγάπης και ζητήστε τους να επιλέξουν μόνα τους κάποια ρούχα ή παιχνίδια που δεν χρειάζονται για να τα δωρίσουν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ημέρα τραγουδιού

Ανακυρήξτε την ημέρα «ημέρα τραγουδιού» και από την ώρα που θα ξυπνήσουν το πρωί τα παιδιά αρχίστε να τους μιλάτε τραγουδιστά και επιμείνετε να κάνουν και εκείνα το ίδιο. Στην αρχή θα σας κοιτάζουν σαν εξωγήινους. Θυμηθείτε, όμως, ότι τα παιδιά έχουν την τάση ασυνείδητα να μιμούνται τους άλλους. Έτσι, σύντομα θα ακολουθήσουν τον ρυθμό σας, κάτι που θα αποδειχθεί πολύ αστείο για όλους.
Αργότερα, το απόγευμα, όταν το παιδί σας θα πει τραγουδιστά «μαμά, μπορώ να δω το τάδε βίντεο στον υπολογιστή;», κοιτάξτε το εσείς σα να κατέβηκε από τον Άρη και πείτε του «Τι λες παιδί μου; Είσαι καλά; Γιατί μιλάς έτσι;». Ε, δεν θα σας τρελαίνουν μόνο αυτά!

Πείνασε;

Αν ετοιμάζετε κάθε πρωί το κολατσιό του για το σχολείο, το οποίο βάζετε σε ταπεράκι ή τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο, τότε σίγουρα δεν θα το περιμένει αν, ανοίγοντας το ταπεράκι δει πλαστικά φρούτα και τρόφιμα (ξέρετε, από αυτά που πωλούν στα καταστήματα παιχνιδιών) και ένα χαρτάκι που γράφει "Πρωταπριλιάαα!".
Φροντίστε, ωστόσο, να έχετε δώσει κρυφά το κανονικό κολατσιό του στην δασκάλα του ή να του έχετε δώσει χρήματα για να αγοράσει κάτι από την καντίνα του σχολείου.

Μωβ γάλα!

Αν ρίξετε μερικές σταγόνες κόκκινου και μπλε χρώματος ζαχαροπλαστικής (από αυτό που βάζετε στο γλάσο για τα cupcakes) μέσα στο γάλα που πίνουν τα παιδιά και το ανακινήσετε αυτό θα γίνει μωβ.
Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξή τους το πρωί που θα ρίξουν γάλα στα δημητριακά τους. (Φροντίστε, ωστόσο, να έχετε και ένα ακόμα μπουκάλι φρέσκου γάλακτος στο ψυγείο, γιατί δεν χρειάζεται να πιουν αυτό με το μωβ χρώμα!).
mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ADVERTISING Deco & DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party Yarn bombing αποβολή στην εγκυμοσυνη βαλιτσα μαιευτηριου ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καριόκες καροτσι Κρεβάτι δεντρόσπιτο κόψιμο πάνας Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μέθοδος Μοντεσόρι Μαλλιά Μαρμαρίς Μπισκότα Ντίσνευλαντ ΠΆΡΤΙ Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παρίσι Παραδοσιακές συνταγές Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Τι να σπουδάσω Τουρκία Υγεία ΥΓΕΙΑ Υγιεινή διατροφή ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υπνος παιδιού φανουρόπιτα φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Translate