Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29.4.14

Το πρώτο μας κούρεμα



Κουρευτήκαμε!! Ναι το κουρεψα το κοριτσι μου.Τα μαλλια της ειχαν μεγαλωσει τοσο πολυ που
την ενοχλουσαν στα ματια και δεν ηθελε ουτε κοτσιδακια! Ετριβε συνεχεια τα ματακια της με αποτελεσμα να ειναι συνεχεια κοκκινα... Στην αρχη ειπα θα της πάρω λιγο μονο την φρατζα με το ψαλιδακι αλλα μετα πηρα και την μηχανη και το εκανα τρεντυ το κοριτσι μου! Κάναμε αγοριστικο κουρεμα! Γυρω γυρω ολα κοντα και αφησα λιγο φράτζα! Εφυγε η αφάνα των σγουρών και φουντωτών μαλλιων της. Ανοιξε το προσωπάκι της και
επιτελους δεν θα δινουμε μαχη για να φτιαξουμε τα μαλλια οταν ειναι να παμε βολτα.

Ευκαιρια να δυναμώσουν λίγο .



Ενημέρωση σχετικα με το πρώτο κούρεμα


de5i3krcwq_1c074546_dc09_2e6d_d10e_ee0bfa8d06eeΕάν το παιδί σας γεννήθηκε με πλούσιο μαλλάκι, το πρώτο του κούρεμα είναι ιδανικό να γίνει γύρω στους οκτώ πρώτους μήνες της ζωής του. Αντίθετα, αν ήρθε στον κόσμο σχεδόν φαλακρό δεν θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το κομμωτήριο μέχρι την ηλικία των δύο ετών.
Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στιγμή για το πρώτο κούρεμα. Εκείνο, όμως, που είναι σίγουρο σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται το παιδάκι σας είναι η αρνητική του αντίδραση. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη τη διαδικασία του κουρέματος.
IMG_6547-e1347930709763
  • Στα μικρά παιδιά δεν αρέσουν τέτοιου είδους εκπλήξεις. Δοκιμάστε να το πάρετε μαζί σας στο δικό σας ραντεβού για κούρεμα, ώστε παρατηρώντας εσάς να κουρεύεστε να αισθανθεί πιο άνετα και να εγκλιματιστεί στο χώρο.
  • Αφήστε το να παίξει στο σπίτι με το μπουκαλάκι ψεκασμού που χρησιμοποιούν στα κομμωτήρια, προσποιούμενη ότι θέλετε να σας κουρέψει. Ωστόσο, κατά το παιχνίδι μην χρησιμοποιείτε λέξεις, όπως “κόβω” αλλά αντικαταστήστε με ρήματα όπως “ψαλιδίζω” και “περιποιούμαι”.
  • Διαλέξτε ένα κομμωτήριο κατάλληλο για παιδιά, όπου το προσωπικό ξέρει πώς να χειριστεί τους ανήσυχους πελάτες. Πολλά παιδικά κομμωτήρια διαθέτουν βιβλία και ταινίες σε dvd για να ψυχαγωγούν τα παιδιά. Υπάρχουν κομμωτήρια, επίσης, που χορηγούν πιστοποιητικό με τη φωτογραφία του παιδιού ως ενθύμιο από το πρώτο του κούρεμα.
  • Κλείστε το ραντεβού μετά το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού και πριν τον ύπνο, ώστε να μην είναι πεινασμένο και ανήσυχο. Μην διστάσετε να ακυρώσετε το ραντεβού σε περίπτωση που το παιδί δεν είναι εντελώς έτοιμο ψυχολογικά για αυτή τη νέα εμπειρία.
  • Αφήστε το παιδί σας να πάρει μαζί του στο κομμωτήριο το αγαπημένο του παιχνιδάκι. Αυτό θα τον βοηθήσει να παραμείνει ήρεμο και να κρατήσει τα χέρια του απασχολημένα. Μπορείτε, επίσης, να φυλάξετε στην τσάντα σας μια λιχουδιά και να την δώσετε στο μικρό σας αμέσως μετά το κούρεμα ως επιβράβευση.
  • Πριν ξεκινήσει το κούρεμα τραβήξτε την καρέκλα μακριά από τον καθρέφτη, ώστε το παιδί να μην βλέπει από πολύ κοντινή απόσταση το ψαλίδι. Εάν αρνείται να φορέσει το ειδικό προστατευτικό για τις τρίχες, δοκιμάστε να το φορέσετε πρώτα εσείς ώστε να σας ακολουθήσει μέσα από τη διαδικασία της μίμησης. Εάν δεν μπορεί να παραμείνει ακίνητο, ίσως χρειαστεί να το πάρετε στην αγκαλιά σας.
  • Το πιο σημαντικό είναι στο τέλος του κουρέματος να το ενθαρρύνετε, υπενθυμίζοντάς του πόσο όμορφο είναι το νέο κούρεμα και πόσο πολύ του ταιριάζει!


Πηγή: http://www.infokids.gr/2013/11/xrisimes-symvoyles-gia-tin-proti-epis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...