31.10.13

Μοσχαράκι με πατατούλες στην κατσαρόλα


Ενα φαγητό που τρώνε όλα τα παιδάκια! 
Εύκολο και χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη μαγειρικής.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο κομματάκια. (εγώ συνήθως πέρνω σπάλα αλλα αυτό που χρησιμοποίησα εδώ ειναι νουά.
  • 4 μέτριες πατατούλες κομμένες σε κύβους
  • 4 μέτρια καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμύδι ξερό
  • λίγο σέλινο
  • Λεμόνι
  • Λάδι, αλάτι πιπέρι



Πως το μαγειρεύουμε

  • Βράζουμε το μοσχαράκι μας για μισή ώρα μόνο του ξαφρίζοντας το συνέχεια.
  • Αφού περάσει η μισή ώρα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήνουμε να βράσει ακόμη μισή ώρα.
  • Μετά προσθέτουμε τις πατατούλες, τα καρότα, το σέλινο, λίγο λάδι και 1 κουταλάκι της σούπες λεμόνι στυμμένο. Το λεμόνι το βάζουμε γιατι σφίγγει τις πατάτες και δεν λιώνουν με το βράσιμο.
  • ψήνουμε μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
  • Αφού κλείσουμε την φωτιά, προσθέτουμε λίγο ακόμα λαδάκι και αλάτι όσο θέλουμε.


Σερβίρετε το φαγητό όπως είναι ή αν θέλετε πολτοποιήστε τις πατάτες με τα καρότα και σερβίρετε ώς πουρέ με μοσχαράκι.


Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος γιατι η πατάτα έχει την ιδιότητα να ''τρώει το αλάτι'' και αν το βάλουμε απο την αρχή θα εξαφανιστει. Γι αυτο να ξέρετε, αν ποτε σας πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό, ρίξτε μια πατάτα μέσα και θα το απορροφήσει. Την πατάτα μετα ομως μην την φάτε γιατι θα σας πιάσει η δίψα. Μπορεί να μην νοιώθουμε την γεύση του αλατιού αλλα ειναι εκει μέσα κρυμμένο.

Καλή σας όρεξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου