30.10.13

Μελομακάρονα τα πιο νόστιμα!

Πέρσυ  λεχώνα ασαράντιστη ακόμα, εφτιαξα τα πρώτα μου μελομακαρονα. (Μελομακάρουνα που λεμε στη Ρόδο)
Η Συνταγη ειναι του Ακη Πετρετζίκη. Ειναι τα πιο τελεια μελομακαρονα που εχω φαει ποτε!!!
Ειναι ευκολα και στην παρασκευή  τους!
Εγω τα μισα, αφου τα εβαλα στο σιροπι, τα βουτηξα και στη λιωμενη σοκολατα και τα πασπαλισα με καρυδια! Δεν μπορειτε να φανταστητε το αποτελεσμα!!! καμια σχεση με τα ετοιμα που περνουμε απο τα ζαχαροπλαστεία!!




Τι χρειαζόμαστε:

Μείγμα 1
  • 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1/4 μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Μείγμα 2
  • 1000 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. νέρο
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 3 στικ κανέλλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλλα

AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει.
  2. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
  3. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό.
  4. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν.
  6. Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι σημαντικό να κάνουμε τετραγωνάκια πάνω στα μελομακάρονα γιατι ετσι απορροφούν το σιρόπι σωστά!
 Εγω τα τετραγωνακια απο πανω τα εκανα με πιρούνι, πιεσα μια δεξια και μια αριστερα και ετοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου