26.11.13

Φρούτα του χειμώνα και οι ιδιότητες τους.

   Όσο μεγαλώνει η μπεμπα  ψάχνομαι περισσότερο για την διατροφή της. Διαβάζω πολύ για οτιδήποτε και σκέφτηκα να τα γράφω και στο blog  μου για να τα κρατάω αρχείο. Επειδή λοιπόν καλό ειναι να τρώμε τα φρούτα και τα λαχανικα στην εποχή τους, δείτε παρακάτω ποια ειναι τα φρούτα που μπορούμε να καταναλώνουμε φρέσκα και νόστιμα τον χειμώνα καθώς και τις ιδιότητες του.


  • Πορτοκάλι:Ειναι μια καλή πηγή σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο, σελήνιο και φυτικές ίνες.  Προλαμβάνει τον καρκίνο. Μειώνει την υπέρταση και την χοληστερίνη. Μειώνει την πίεση. Εχει καρδιαγγειακά οφέλη. Αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα. Αναπτύσσει σωστά τον εγκέφαλο.  Προστατεύει το σπέρμα του άντρα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εμποδίζει τις πέτρες στα νεφρά. Βοηθά στην απώλεια βάρους. Διατηρεί υγιές δέρμα. Ανακουφίζει απο την δυσκοιλιότητα. Προστατεύει τα κόκκαλα και τα δόντια. 
        
  • Μανταρίνι: Πλούσιο σε βιταμίνη C. Προστατεύει τον εγκέφαλο και την καρδιά. Καταπολεμά την αρθρίτιδα. Βοηθάει την πέψη και ο ανθός του έχει ηρεμιστική δράση γι'αυτο τον βάζουμε στο κρεβατάκι του μωρού και ετσι εχει εναν ηρεμο ύπνο. 
           
  • Λεμόνι: Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, προλαμβάνει τις δυσλειτουργίες του εγκεφάλου. Ειναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επιβραδύνει την γήρανση. Είναι φυσικός λιποδιαλυτής. Προστατεύει τα μάτια. Καταπολεμά μικρόβια και ιούς. Ειναι αντιοξειδωτικό και βοηθάει το συκώτι. Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα. Καθαρίζει τα νεφρά και το έντερο. Η φλούδα του περιέχει περισσότερες βιταμίνες απο το χυμό του γι'αυτό μην την πετάτε. Μπορείτε να την βάλετε στην κατάψυξη και να την τρίβετε όπως ειναι κατεψυγμένη πάνω απο σαλάτες ή ψητά ψάρια και κρέατα. Μπορείτε να βάλετε τον χυμο του απευθειας στο δερμα σας αν πάσχετε απο ψωρίαση, αν έχετε πάθει έγκαυμα ή αν θέλετε να λευκάνετε το δέρμα σας.
  • Γκρέιπ Φρουτ: Προστατεύει απο τα εμφράγματα. Βοηθά στην απώλεια βάρους. Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών. Καταπολεμά τον Καρκίνο του προστάτη. Μειώνει την χοληστερίνη. 
          
  • Μήλο:  Είναι αντιοξειδωτικό, τονωτικό, βοηθάει στην υπέρταση και προφυλάσσει απο τις κυτταρικές βλάβες του εγκεφάλου που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μνήμης  και Αλτσχάιμερ.  Ειναι πλούσιο σε βιταμίνη C και η φλούδα του έχει φυτικές ίνες που καταπολεμά την δυσκοιλιότητα. Καταπολεμά τις καούρες. 
         
  • Αχλάδι: Ειναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με αποτέλσμα να καταπολεμά την δυσκοιλιότητα και τις δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος. Μειώνει την χοληστερόλη. Προστατεύει απο τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ειναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εμποδίζει την πρόωρη γήρανση. Ειναι ιδανικό φρούτο για όσους πάσχουν απο τροφικές αλλεργίες. Θεραπεύουν την αρθρίτιδα.
          
  • Μπανάνα: (κανονικα η εποχή της Μπανάνας ειναι καλοκαίρι αλλα επειδή ειναι φρούτο εισαγωγής απο Βραζιλία, έρχετε σε εμάς φρέσκια τον χειμώνα. Στην Βραζιλία το καλοκαίρι είναι οταν εμεις έχουμε χειμώνα. Καταρχήν μην βάζετε τις μπανάνες στο ψυγείο ή δίπλα σε μήλα γιατί μαυρίζουν. Προλαμβάνει την κατάθλιψη, την αναιμία και μειώνει την πίεση. Καταπολεμά τις καούρες και προστατεύει το νευρικό μας σύστημα. Είναι φυσικό ηρεμιστικό και αντιπυρετικό. Η φλούδα διώχνει ανεπιθύμητα σημάδια στο δερμα. Πολτοποιήστε την φλόυδα και βάλτε την σε τσιμπήματα απο κουνούπια, σε θηλώματα ή κρεατοελιές.΄
           
  • Ρόδι: Ειναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και προλαμβάνει τις ρυτίδες, προστατεύει τα νεφρά και το συκώτι. Ειναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Προστατεύει απο τις αλεργίες, προστατεύει την καρδιά. Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη, του στήθους και του δέρματος. Καταπολεμά τις φλεγμονές στο σώμα μας. Προστατεύει τα κυταρα του εγκεφάλου που μπορει να δημιουργήσουν απώλεια μνήμης με την πάροδο του χρόνου. Προστατεύει και επουλώνει τα κόκκαλα.
           
  • Ακτινίδιο: Ειναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Βοηθάει τον οργανισμό να παράγει κολλαγόνο και ετσι διατηρείται υγιές το δέρμα μας. Επιβραδύνει την γήρανση του σώματος. Ενισχύει το σπέρμα του άντρα και προλαμβάνει απο τις γενετικές ανωμαλίες των εμβρύων. Ειναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγνήσιο που συμβάλουν στην καλή υγεία των οστών και των δοντιών. Επίσης βοηθάει το σώμα στην απορρόφηση του σιδήρου. Εχει πολλές φυτικές ίνες που βοηθάει στην δυσκοιλιότητα και απομακρύνει τις τοξίνες απο το έντερο. Τα μαύρα σποράκια του ειναι πλούσια σε Ω3 και Ω6 λιπαρά και γι αυτό προλαμβάνει απο καρδιαγγειακά νοσήματα. Προστατεύει τα μάτια . Το φρούτο αυτό πρέπει να καταναλώνεται άμεσα μετά την κοπή του αλλιώς χάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
          

Ελπίζω να σας βοήθησα και εσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου