και όμως γίνονται λουκουμάδες μόνο με δύο υλικά και μου πήρε μόνο μισή ωρίτσα!!
Υλικά
Αλεύρι και πορτοκαλάδα!
Τα φλυτζανάκια από πίσω τα βλέπετε? είναι του ελληνικου καφέ το μεσαίο μέγεθος.
Εβαλα 4 τέτοια φλυτζανάκια αλεύρι και οσο πορτοκαλάδα βλέπετε ότι λείπει από το μπουκάλι.
Ανακάτεψα μέχρι να γίνει ωραίος χυλός.
Δεν έβαλα μαγιά οπότε δεν χρειάζετε να περιμένω να φουσκώσει ο χυλός!
Ζεσταίνω αρκετό ηλιέλαιο στο τηγάνι, βουτάω το κουτάλι μου στο νερό και με το άλλο χερι πέρνω χυλό με αυτόν τον τρόπο, (για να γίνουν στρόγγυλοι)
Κάθε φορα που θέλω να φτιάξω έναν λουκουμά πρέπει να βουτάω το κουτάλι στο νερό για να μην κολλάει το μίγμα πάνω στο κουτάλι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε το σχήμα.
Έτοιμοι!!! Εγω δεν βάζω μέλι γιατι ο αντρας μου είναι λάτρης της σοκολάτας! Εξόυ και η Νουτέλα!
- Οι λουκουμάδες που είναι στην πρασινη την πιατελιτσα είναι χωρις το κόλπο με το νερο, απλα επερνα με το κουτάλι από την λεκανιτσα και εριχνα στο λάδι.
-Οι λουκουμάδες που είναι στο διάφανο λεκανάκι εχουν πιο ωραιο σχήμα γιατι τους έκανα με τον τροπο που σας περιγράφω παραπάνω (βουταγα το κουτάλι μεσα στο νερο και έπερνα μιγμα από το άλλο χέρι).
-Πολύ σημάντικο είναι να κάψει καλά το λάδι για να μην τραβήξουν λάδι οι λουκουμάδες.
Καλής μας όρεξη και καλή επιτυχια σε όσους το προσπαθήσουν!
Είναι πραγματικά πανέυκολο!
Ιφιγένεια
Πλακα κανεις !!!!!!!! Τέλειοι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ σκέφτομαι κάτι άλλο..
ΑπάντησηΔιαγραφήο αλμυρός λουκουμάς με τυρί λες να αξίζει ;