26.3.14

Ρυζόγαλο με Μαύρη Ζάχαρη


Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 κούπες γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • λίγο αλάτι
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 6 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
  • κανέλα

* χρησιμοποιησα κουπα του καφε οχι την μικρη του τσαγιου που λένε.

Πώς θα το φτιάξουμε:

  1. Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με δυο κούπες νερό και το αλάτι.
  2. Ταυτόχρονα σε μκια αλλη κατσαρολα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από το γάλα κρατάτε μιση κούπα εξω, στην οποία θα διαλύσετε το κορν-φλαουρ και τις βανίλιες.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά περιπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγα σιγα το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει. (θα το δείτε με το μάτι).
  5. Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν οσα μπολακια βλεπετε στην φωτογραφια
*Δεν θα γίνει άσπρο ρυζόγαλο, θα πάρει την ξανθιά απόχρωση της μαύρης ζάχαρης
Καλή επιτυχία!!



Γίνεται τόοοσο νόστιμο που θα το ξαναφτιάξετε!!!!!!
Εγω δεν ημουν φάν του ρυζόγαλου... ειχα να φάω χρόνια!! Ωσπου μια μέρα μου ειπε ο αντρας μου να φτιαξω για να δωσουμε στην μπεμπα να δοκιμασει....
Το ερωτεύτηκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου