28.4.23

Παραμύθι: Το ουράνιο τόξο

 


Μια φορά και έναν καιρό, ζούσαν τα πιο όμορφα και ζωηρά χρώματα σε ένα μικρό Μαγικό Κόσμο. Όλα τα χρώματα ζούσαν ειρηνικά και ευτυχισμένα μαζί και δημιουργούσαν όλες τις χρωματιστές εικόνες που μπορούσε κανείς να φανταστεί.


Ωστόσο , μερικά από τα χρώματα, είχαν αρχίσει να νιώθουν ανήμπορα και να προσπαθούν να βρουν τον δικό τους δρόμο στη ζωή. Ήταν το πράσινο και το κίτρινο. Δεν μπορούσαν να βρουν το σκοπό τους στον κόσμο και αισθάνονταν λιγότερο σημαντικά από τα άλλα χρώματα.


Για να βοηθήσουν τα δύο αυτά χρώματα, ο Θεός του Μαγικού Κόσμου αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ουράνιο τόξο. Έχτισε το ουράνιο τόξο από σύννεφα και έβαψε κάθε ακτίνα σε διαφορετικό χρώμα, που αντιστοιχούσε σε ένα από τα χρώματα του Μαγικού Κόσμου.


Το ουράνιο τόξο έλαμπε με όλα τα χρώματα του Μαγικού Κόσμου και ήταν μια πραγματικά μαγευτική όαση στη μέση ενός ανεπτυγμένου περιβάλλοντα. Όλα τα χρώματα σταμάτησαν να εργάζονται για να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα του ουρανού.


Αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι το πράσινο και το κίτρινο χρώμα είχαν εξαφανιστεί. Όλα τα χρώματα άρχισαν να ανησυχούν και έψαχναν για να τα βρουν. Τελικά, βρήκαν τα δυο αυτά χρώματα, κρυμμένα πίσω από ένα όμορφο πετράδι, δίπλα στο ουράνιο τόξο.


Τα χρώματα μπήκαν το πράσινο και το κίτρινο μέσα στην πορεία και τα οδήγησαν στο ουράνιο τόξο. Τα δυο αυτά χρώματα ήταν τόσο εντυπωσιακά πάνω στο ουράνιο τόξο, που το κάνανε να λάμπει ακομα περισσότερο.


Αυτό αποδείχθηκε ότι τα δυο αυτά χρώματα είχαν εξαιρετικές ικανότητες, μόνο που δεν είχαν βρει τον δικό τους δρόμο ακόμα. Τα χρώματα κατάλαβαν ότι όλα τα χρώματα ήταν σημαντικά στον Μαγικό Κόσμο και όλα είχαν ν' ανανεώνονται, τότε που συνεργάζονταν.


Αυτή είναι η ιστορία για το ουράνιο τόξο, που δείχνει στα παιδιά να εκτιμούν και να σέβονται τη διαφορετικότητα και τη συνεργασία σε μια ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου