28.4.23

Παραμύθι: Η νεράιδα των δοντιών

 



Μία φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό βασίλειο, ζούσε μια μικρή κοπέλα με το όνομα Έλενα. Ένα βράδυ, ενώ ετοιμαζόταν για  ύπνο, παρατήρησε ότι ο ένα από τα μπροστινα της δόντια άρχισε να κουνιέται.


Η Έλενα δεν ήξερε τι να κάνει με το δόντι που κουνιόταν.. Μήπως θα έπρεπε να μην το πειράξει και να δει τι θα συμβεί, ή θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια από τους γονείς της;


Την επόμενη μέρα, η Έλενα ξύπνησε και τράβηξε το δοντι που κουνιόταν για να το βγάλει. 

Το δοντι ξεκόλλησε και το κοίταξε με θαυμασμό και απορία. Πριν πάει στο σχολείο, πήγε στο κήπο και έθαψε το δοντι στο χώμα, ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα συμβεί. Και μάλιστα συνέβη! Καθώς πήγαινε στο σχολείο, ανακάλυψε μια μικρή πόρτα στη μέση του δρόμου, την οποία δεν είχε ξαναδεί. Αποφάσισε να περάσει από την πόρτα και να δει τι υπήρχε στην άλλη πλευρά.


Η Έλενα ανακάλυψε έναν μαγικό κήπο γεμάτο με νεράιδες των δοντιών, που είχαν συλλέξει παλιά δόντια από παιδιά όπως αυτή και τα φρόντιζαν με αγάπη και μεράκι. Η Έλενα μίλησε με τις νεράιδες και της εξήγησαν πόσο σημαντικό είναι να αφήσεις τα παλιά δόντια σου να πέσουν και να βγούνε τα καινούρια.


Στο τέλος της ημέρας, η Έλενα γύρισε στο σπίτι της, γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό για την εμπειρία που είχε στο μαγικό της κόσμο.


Μέσα από αυτό το παραμύθι, οι νεράιδες των δοντιών είναι ένα φανταστικό πρόσωπο που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία του να αφήνουν τα δόντια τους να πέσουν και να φροντίζουν τα νέα τους δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου