Ενα τσουρέκι που ξεχυλίζει σοκολάτα......
Ειναι πολυ ευκολο πραγματικα. Για να φτιάξεις ενα καλο τσουρέκι, δεν εχει σχέση η συνταγη... ολες πάνω κατω ιδιες ειναι. Αυτο που εχει σημασια ειναι να εχεις σκληρό αλεύρι για
να αντέξει το βουτυρο , να ρίξεις το βουτυρο στο τελος απλα διπλώνοντας την ζύμη (οχι ζυμωμα!) για να γινει σαν κλωστες το εσωτερικο του και οχι σαν ψωμι, και τέλος να μην το παραψήσουμε!
Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλο σκληρό αλεύρι
250 -300 γρ ζάχαρη (περιπου μια κουπα το καφε γεμάτη)
200 γρ γάλα
1 πλακα βούτυρο (250 γρ)
1 πλακα βούτυρο (250 γρ)
5 αυγα (τα 4 για την ζυμη και 1 για να αλειψουμε το τσουρεκι)
3 φακελακια ξηρη μαγιά
1 κουταλακι του γλυκου αλάτι
1 κουταλακι του γλυκου κακουλέ
1 κουταλακι του γλυκου μαχλέπι
1 κουταλακι του γλυκου μαστίχα
|Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2 φακελακια σοκολάτα σε σταγονες
1 φλυτζάνι σταφιδες
Πως το κάνουμε
- Αρχικα φτιαχνουμε εναν πηχτό χυλο με ολη την μαγια, το χλιαρο γάλα, μια κουπα αλευρι και το σκεπάζουμε με ζελατινη. το αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκώσει για 20 λεπτάκια.
- Σε μια αλλη λεκανιτσα χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και ολα τα μυρωδικά μας μεχρι να λιωση οσο γίνεται η ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγα σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.
- Προσθέτουμε στην ζύμη μας και το φουσκωμένο χυλό της μαγιας, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε μεχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- ριχνουμε ολο το λιωμένο βουτυρο στην ζυμη και αρχιζουμε να διπλώνουμε το ζυμάρι μεχρι να εξαφανιστεί ολο το βουτυρο. (ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΤΟ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ!)
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μεχρι να διπλασιαστεί.
- Εγω δεν μπηκα στην διαδικασια να κανω πλεξουδες, εβαλα το μισο μιγμα σε μια φορμα για κεικ, αδειασα απο πάνω ενα μικρο βαζάκι νουτέλα, Εβαλα και το υπόλοιπο μιγμα απο πάνω προσεκτικά και το αφησα στο ψυγειο για μια ωρα.
- Μετα το εβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 35 λεπτα στο αερόθερμο.
και έτοιμο!!
Καλή επιτυχια σε όποιον το προσπαθήσει!
Ωραία ιδέα !!!!! Φαίνεται υπέροχο !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία !!!!
Νίκη