8.5.14

Ξεροτήγανα ή αλλιώς Δίπλες



Το προχθεσινό μας επιδόρπιο ηταν μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό το οποίο μπορεις να το φτιάξεις ανα πάσα λιγούρα και στιγμή! Τα βασικά υλικά ειναι 4 και υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι.

Υλικά 
Μισό κιλό αλεύρι
ελαιόλαδο
μέλι όσο θέλουμε
καρύδια όσα θέλουμε


Πως το κάνουμε

  • Φτιάχνουμε μια ζυμη με το αλευρι και νερο οσο πάρει, Στο τέλος για να ξεκολλήσει καλά απο τα χέρια, ρίχνουμε 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο.
  • Ανοίγουμε ενα μεγάλο φύλο 
  • κόβουμε σε κορδέλες με τον τροχό που κόβουμε τα κομμάτια της πίτσας
  • στρίβουμε κάθε κορδέλα και την τυλίγουμε σαν τριανταφυλλάκι
  • Βάζουμε λάδι σε ενα τηγάνι και μόλις ζεσταθει ριχνουμε μέσα μια μια τις δίπλες μας 
  • τις ψήνουμε μεχρι να πάρουν ροδαλό χρωματάκι.
  • οταν ειναι ετοιμες τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτι να μην εχουν λάδια
  • μετά τις βάζουμε στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε
  • γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια
  • Προαιρετικά βάζουμε και κανέλα ή σουσάμι

Δειτε μερικές φώτο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου