Το προχθεσινό μας επιδόρπιο ηταν μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό το οποίο μπορεις να το φτιάξεις ανα πάσα λιγούρα και στιγμή! Τα βασικά υλικά ειναι 4 και υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι.
Υλικά
Μισό κιλό αλεύρι
ελαιόλαδο
μέλι όσο θέλουμε
καρύδια όσα θέλουμε
Πως το κάνουμε
- Φτιάχνουμε μια ζυμη με το αλευρι και νερο οσο πάρει, Στο τέλος για να ξεκολλήσει καλά απο τα χέρια, ρίχνουμε 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο.
- Ανοίγουμε ενα μεγάλο φύλο
- κόβουμε σε κορδέλες με τον τροχό που κόβουμε τα κομμάτια της πίτσας
- στρίβουμε κάθε κορδέλα και την τυλίγουμε σαν τριανταφυλλάκι
- Βάζουμε λάδι σε ενα τηγάνι και μόλις ζεσταθει ριχνουμε μέσα μια μια τις δίπλες μας
- τις ψήνουμε μεχρι να πάρουν ροδαλό χρωματάκι.
- οταν ειναι ετοιμες τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτι να μην εχουν λάδια
- μετά τις βάζουμε στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε
- γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια
- Προαιρετικά βάζουμε και κανέλα ή σουσάμι
Δειτε μερικές φώτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου