Μάτσι με το γάλα..... μια απο τις πολλες αναμνησεις που έχω απο την γιαγια μου.
Την θυμάμαι να ανοίγει μόνη της το φύλλο, να το κόβει σε λεπτές ροδέλες, να το αφήνει να ξεραθεί και 2-3 μέρες μετα
μας το μαγειρευε......
Μέσα μου ηξερα οτι αν χαθει η γιαγιά μου θα χαθουν και ολα οσα μας εφτιαχνε..... Γι'αυτο μια μέρα πηρα ενα τετραδιο και της ζητησα να μου πει ολες τις συνταγες. Το κατάλαβε.... μου ειπε γράψε τα κόρη μου για να μπορεις να τα φτιάχνεις και μόνη σου οταν εγω θα εχω φύγει απο την ζωη.........
Η Συνταγη λοιπον ειναι:
Υλικά για την ζύμη:
σιταρένιο αλεύρι 3 κουπες ή περισσοτερο, αναλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε.
οσο νερο πάρει ωστε να μην κολλάει η ζυμη στα χέρια,
λίγο αλάτι
Πως το κάνουμε:
- Ζύμωνουμε καλά την ζυμη μας.
- Άνοιγουμε λεπτα φύλλα
- Τα άπλωνουμε σε καθαρά σεντόνια να στεγνώσουν
- και υστερα τυλίγουμε σαν ρολο το φυλο γυρω γυρω απο τον πλάστη μας,
- Αφαιρουμε τον πλάστη απο την μέση
- Κοβουμε σε «κορδέλες» πλάτους 5 εκ.
- Αφήνουμε 2 μέρες περιπου να ξεραθουν και μετα το μαγειρέυουμε.
Υλικά για το μαγείρεμα:
3 κουπες Μάτσι
6 κουπες γάλα
μισή κουπα ζάχαρη
Κανέλα
Πως το μαγειρεύουμε:
- Βράζουμε το γάλα και μολις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το μάτσι.
- Το αφηνουμε να ψηθει για 6-10 λεπτα περιπου. Ανάλογα πόσο ψημένο το θέλουμε.
- Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με κανέλα
Tip 2: Βάζουμε οση ζάχαρη θέλουμε για γλυκάδα
Tip 3: Αν θέλουμε να το φάμε την επόμενη μέρα, Ρίχνουμε λίγο γάλα παγωμένο ή ζεστο στο πιάτο με το μάτσι, ανακατεύουμε και τρώμε.
Διατηρείτε στο ψυγείο 2-3 μέρες
Το μάτσι μπορείτε να το βρείτε και ετοιμο συσκευασμένο στα τοπικα μαγαζια της Ρόδου
Αντιγράψτε ελεύθερα το κειμενο μου αλλα να εισαστε ευγενικοι και να αναφέρετε ως πηγη προέλευσης το blog μου.
Για την διευκόλυνσή σας, σας παραθέτω τον σύνδεσμο που θα πρέπει να επικολλήσετε στο τέλος της ανάρτησή σας.
Για την διευκόλυνσή σας, σας παραθέτω τον σύνδεσμο που θα πρέπει να επικολλήσετε στο τέλος της ανάρτησή σας.
http://toimerologiomiasmamas.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4.html#more
Με εκτίμηση
Ιφιγένεια
Με εκτίμηση
Ιφιγένεια
Μου αρέσουν πολύ οι παραδοσιακές συνταγές - θα κρατήσω το link της συνταγής σου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Ιφιγένεια !!!!
Καλημέρα κουκλα μου! Δοκιμασε να το φτιάξεις, ειναι πολυ ωραιο.... ξυπνάει αναμνήσεις απο το παρελθον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει ή ακούσει ποτέ. Φαίνεται όμως νοστιμότατο, θα το φτιάξω σίγουρα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή