24.5.14

Νουά ψητό στη κατσαρόλα - Roast beef



Εψαχνα μια συνταγή για να φτιάχνω το μοσχαράκι κάπως διαφορετικά.... Βαρέθηκα το κοκκινιστο με όλες τις παραλαγές του και ειπα να ρωτήσω τον κρεοπώλη μας τι θα μου πρότεινε να κάνω.... Μου έδειξε ενα μεγάλο κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας, το ''Νουά'' μου ειπε πως να το μαγειρέψω και δοκίμασα να το φτιάξω. Περιττό να σας πώ οτι το σπίτι μοσχοβόλαγε οσο ψήνονταν!!!! Οταν το δοκίμασα ενθουσιάστηκα!! Σαν να έτρωγα σε ακριβό εστιατόριο ενιωθα. Ενα ποτήρι κρύο ροζέ κρασί μου έλειπε. Τελικά τις καλύτερες συνταγές , μου τις έχουν πει άντρες.

Τι θα χρειαστούμε:


  • 1 κομμάτι Νουά, ανάλογα για πόσες μερίδες το θέλουμε εγω ζήτησα για 4 μερίδες.
  • 1 πορτοκάλι
  • 4 κρεμμύδια
  • 6 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 4 σκελίδες σκόρδο


Πως το κάνουμε

  • Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρέας να κοκκινίσει καλά απο όλες τις πλευρες.
  • Μετά γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας.
  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, καθαρισμένα και αποφλοιωμένα, ολόκληρα. Το πορτοκάλι δεν το καθαρίζουμε, απλά το πλένουμε και το κόβουμε στα 4.   Χαμηλώνουμε την φωτια και το αφήνουμε να ψηθεί 2 ώρες.





Οταν θα περάσουν οι δύο ώρες, θα έχει ακόμα αρκετό νερό η κατσαρόλα. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα απο αυτό το ζουμι και φτιάχνουμε το ρυζάκι που θα το συνοδέψει. 


 Αφού όλα ειναι έτοιμα, Αλέθουμε ολα τα λαχανικα και φτιάχνουμε μια πυχτή σάλτσα που θα γαρνίρει το ψητό μας.

Ειναι απο τα καλύτερα φαγητά που έχω δοκιμάσει και ειναι μια πολυ ωραία ιδέα αν θέλετε να καλέσετε σε τραπέζι φίλους ή συγγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου