Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
1) Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθακια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και βγαζουμε απο το εσωτερικο τους τα σπορια.
2) Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι, τον ανιθο το ρυζι, το αλατι, το πιπερι, το ελαιολαδο,, τον ανιθο, τον μαιντανο, 1 φρεσκο κρεμυδάκι ψιλοκομμένο, τριμενο καροτο και ζυμωνουμε.
3) Το μειγμα το βαζουμε μεσα στα κολοκυθια πατωντας ελαφρια. Αν μεινει απο το μειγμα το εγω το μαγειρευω ξεχωριστα και το ταιζω στην μπέμπα μου. Τα βαζουμε στην κατσαρολα με αυτον τον τροπο
4) Ριχνουμε ελαιολαδο. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια χωρις νερο να σωταριστουν.
5) Μετα καλυπτουμε με νερο μεχρι να καλυφθουν τα κολοκυθια.
σκεπάζουμε με ενα πιατο, εγω βάζω και ενα ποτηρι που φτάνει μεχρι το καπακι της κατσαρολας ετσι ωστε να μην κουνιετε το πιατο και αδειασουν τα κολοκυθάκια
6) Τα αφηνουμε να πάρουν βράση και μόλις αρχίζουν να κοχλάζουν χαμηλωνουμε την φωτια και τα ψηνουμε για περιπου 40 - 50 λεπτα.
7) Λιγο πριν τα βγαλουμε ετοιμαζουμε το αυγολεμονο και το ριχνουμε μεσα. Περιμενουμε να παρει μια βραση 2 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.
Δεν προλαβα να το βγαλω φωτογραφια μαγειρεμένο... καποιος πεινουσε πολυ!!
Μυστικο
- Να ψηθει σε χαμηλη φωτια για να μην κοχλαζει πολυ και αδειασουν τα κολοκυθάκια
- Μέσα στο μίγμα της γέμισης αν θέλετε προσθέτετε και χυμο λεμονιου για πιο εντονη γευση.
- Μπορειτε να το μαγειρέψετε και χωρις κιμα. Ειναι το ιδιο νοστιμο
Καλή Επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου