Υλικά:
Γιαούρτι στραγγιστό
Παντζάρια βρασμένα και
κομμένα σε μικρά κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας
λάδι
2 κουταλιές της σούπας
ξύδι
Λίγο αλάτι
5-6 κουταλιές καρύδια κομμένα σε μικρά
κομματάκια ή κοπανισμένα
Βράζω τα παντζάρια με τα φλούδια μέχρι να μαλακώσουν.
Τα ξεφλουδίζω τα κόβω σε φετάκια , τα αλατίζω, τα ραντίζω με
ξύδι
Πατάμε με το μαχαιρι
το σκόρδο να ανοίξει το φλούδι του αλλά δεν το καθαρίζουμε, και το βάζουμε στο
γιαούρτι μαζι με λιγο αλατι και πιπερι
Σε ενα μπωλ βαζουμε τα πατζαρια, το γιαουρτι, τα καρυδια και ανακατευουμε καλα.
Στο σερβιρισμα, αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη καρύδι
Καλη επιτυχια!!
*Αυτη τη σαλατα την φαγαμε πρωτη φορα σε κρητικο ταβερνακι και ο συζυγος απο τοτε μου ειπε να μαθω να του την φτιαχνω.
Πραγματικα ειναι πολυ νοστιμη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου