13.4.14

Ψωμί γρήγορο! Ετοιμο σε 30 λεπτά!

 
Υλικά:
 
  • 250 γρ ασπρο αλεύρι
  • 250 γρ αλευρι ολικής αλεσης
  • 1 μαγια ξερη (σακουλάκι)
  • μισο κουταλάκι του γλυκου αλάτι
  • μισο κουταλάκι του γλυκου ζάχαρη
  • ενα ποτηράκι του ελληνικου καφέ ελαιόλαδο.
 
 
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 50 βαθμους ισα ισα να βοηθησει το ζυμάρι να φουσκώσει γρήγορα.
  • Ρίχνουμε ολα μαζι τα υλικα σε μια λεκανιτσα εκτος απο το λάδι.
  • Ανακατέβουμε, ριχνουμε σιγα σιγα χλιαρο νερο.
  • Μόλις εχουμε μια ζυμη που κολλάει ελαυρά πάνω στα χέρια, ριχνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεβουμε να πάει παντού.
  • Βάζουμε την ζύμη στο ταψί που θα την ψήσουμε. Την πλάθουμε να γίνει σαν λαγάνα πιέζοντας με τα δάχτυλα απο πάνω.
  • Το βάζουμε στον φούρνο να φουσκώσει για 10 λεπτά χωρις να το σκεπάσουμε.
  • 2 λεπτά πριν περάσει το δεκάλεπτο, δυναμώνουμε τον φουρνο στους 180 βαθμούς και μετά απο 2 λεπτά ανοίγουμε τον αερόθερμο για να ψηθεί πιο γρήρορα το ψωμάκι.
  • Ψηνουμε για 20 λεπτα.
  • Μόλις βγεί το σκεπάζουμε με μια καθαρη πετσετούλα για να μαλακώσει.
 
 
Αυτο το ψωμάκι το εφτιαξα ενα μεσημέρι που ειχαμε γυρίσει κουρασμένοι μετά απο εξωτερικές δουλειές, το στομάχι μας άδειο να διαμαρτύρετε..... Ειχαμε ξεχασει να παρουμε ψωμι και βαριόμασταν να πάμε απέναντι (!) να πάρουμε.... έτσι μεχρι να φτιάξω την σαλάτα μας, ειχε ψηθεί και το ψωμάκι μας!!

Γινεται πολυ ωραιο!!
Καλή επιτυχια αν το προσπαθήσετε!

1 σχόλιο: