Υλικά:
- 250 γρ ασπρο αλεύρι
- 1 μαγια ξερη (σακουλάκι)
- μισο κουταλάκι του γλυκου αλάτι
- μισο κουταλάκι του γλυκου ζάχαρη
- ενα ποτηράκι του ελληνικου καφέ ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 50 βαθμους ισα ισα να βοηθησει το ζυμάρι να φουσκώσει γρήγορα.
- Ρίχνουμε ολα μαζι τα υλικα σε μια λεκανιτσα εκτος απο το λάδι.
- Ανακατέβουμε, ριχνουμε σιγα σιγα χλιαρο νερο.
- Μόλις εχουμε μια ζυμη που κολλάει ελαυρά πάνω στα χέρια, ριχνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεβουμε να πάει παντού.
- Βάζουμε την ζύμη στο ταψί που θα την ψήσουμε. Την πλάθουμε να γίνει σαν λαγάνα πιέζοντας με τα δάχτυλα απο πάνω.
- Το βάζουμε στον φούρνο να φουσκώσει για 10 λεπτά χωρις να το σκεπάσουμε.
- 2 λεπτά πριν περάσει το δεκάλεπτο, δυναμώνουμε τον φουρνο στους 180 βαθμούς και μετά απο 2 λεπτά ανοίγουμε τον αερόθερμο για να ψηθεί πιο γρήρορα το ψωμάκι.
- Ψηνουμε για 20 λεπτα.
- Μόλις βγεί το σκεπάζουμε με μια καθαρη πετσετούλα για να μαλακώσει.
Γινεται πολυ ωραιο!!
Καλή επιτυχια αν το προσπαθήσετε!
πολυ καλο, σε ευχαριστω!!
ΑπάντησηΔιαγραφή