Στο χωριό μου σε ενα μικρό χωραφάκι ο παππούς μου ειχε φυτέψει αρκετα εσπεριδοειδή δεντρα, τα οποία ειχε ''μπολιάσει'' και σε καθε δέντρο μπορει να δεις και 3 διαφορετικά εσπεριδοειδή φρούτα. Ενα κλαδί μιας πορτοκαλιάς βγάζει πορτοκάλια γλυκά σαν μέλι! Αυτά τα πορτοκάλια χρησιμοποίησα στα μπισκότα μου και ετσι δεν χρειάστηκε προσθήκη ζάχαρης στην συνταγή μου. Ιδανικά για να τα δοκιμάσει και η μπέμπα μου
Συνταγή
Υλικά:
- Μισό κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
- Φρέσκο χυμό πορτοκάλι. (όσο πάρει για να γινει ενα ομορφο ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια)
- 125 γραμμάρια μαργαρίνη
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι του γλυκου σοδα μαγειρική.
- 1 σακουλάκι μαυρη σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
Πως το κάνουμε:
- Βαζουμε το αλεύρι σε ενα μπωλ,
- Προσθέτουμε την μαργαρίνη, τις βανίλιες, τη σοδα και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Προσθέτουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ζυμώνουμε μεχρι να γινει ομοιόμορφο το ζυμάρι μας.
- Το αφήνουμε στο ψυγειο μιση ωρα να δέσει.
- Οταν ειναι έτοιμο το ζυμαρι μας, ανοίγουμε ενα μεγάλο φύλλο παχους 0,5 εκατοστον περιπου, λιγο πιο λεπτα απο τα μπισκοτα πτι μπερ γιατι στο ψησιμο φουσκώνουν ελαχιστα.
- Κόβουμε τα μπισκότα μας σε ότι σχέδιο θέλουμε
- εγω στα μισα εβαλα μερικες σταγόνες σοκολάτας για ματάκια στα λαγουδάκια μου
- ψήνουμε τα μπισκότα για 15 με 20 λεπτα, εξαρτάται τον φουρνο.
- μεχρι να ψηθούν λιωνουμε την κουβερτούρα
- οταν ειναι ετοιμα τα μπισκοτα, τα αφηνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στη σοκολάτα. Αμέσως ενώνουμε με αλλο ενα μπισκότο και τα κάνουμε γεμιστά σαν σαντουιτσάκια.
- Ετοιμα τα μπισκοτάκια μας!!
Ελπίζω να σας αρέσουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου