Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

3.8.13

Φενγκ Σούι: Οι βασικοί κανόνες




Θέλετε να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια απο το σπίτι ή το γραφείο σας;
Θέλετε να εξασφαλίστε προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία;

Το feng shui μας βοηθά να μάθουμε για τις ενέργειες του σύμπαντος και να δημιουργήσουμε μια αρμονία στο περιβάλλον με σκοπό την ευτυχία, την επιτυχία και την υγεία
 Ειναι μια κινεζική αντίληψη που θέλει τον άνθρωπο να εναρμονίζεται με το περιβάλλον βρίσκοντας πως ειναι κατανεμημένες οι ενέργειες μέσα στο σπίτι ή το γραφείο και σε ποιους τομεις μας δημιουργούν πρόβλημα και με τις κατάλληλες ανακατατάξεις μας δημιουργεί ενα προσωπικό χώρο γεμάτο θετική ενέργεια.
Για το feng shui όλα τα αντικείμενα γύρω μας ειναι ζωντανά δεν ειναι αψυχα εκπέμπουν δηλαδή ενέργεια. Ακόμα και τα κτίρια είναι ζωντανα και εκπέμπουν ενέργεια. Αυτή η ενέργεια ονομάζεται ''τσι''.  Μέσα στο σπίτι μπορεί να μεταβληθεί ή να μπλοκαριστεί και ανάλογα επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την ζωή μας.
Δείτε παρακάτω τους βασικούς κανόνες για μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη θετική ενέργεια.


Η «ανάγνωση» κάθε νέου χώρου



Στην Κίνα, σε κάθε καινούργιο σπίτι, πριν εγκατασταθούν οι ιδιοκτήτες του μέσα, φωνάζουν πρώτα κάποιον μυημένο στην τέχνη του Φενγκ Σούι. Ο ειδικός του Φενγκ Σούι μπαίνει στο σπίτι, «διαβάζει» την ενέργεια του κάθε χώρου μέσα σε αυτό, εντοπίζει τα αδύνατα σημεία και κάνει στους ενοίκους προτάσεις για βελτιώσεις. Η «ανάγνωση» γίνεται με τη βοήθεια ενός χάρτη που λέγεται μπαγκούα (Bagua), ο οποίος τοποθετείται πάνω στο σχεδιάγραμμα του σπιτιού. Ο χάρτης αποτελείται από οκτώ τομείς, που είναι: η σταδιοδρομία, η εσωτερική γνώση, η οικογένεια, η ευημερία, η φήμη, ο γάμος, τα παιδιά και οι πιστοί φίλοι. Οι τομείς αυτοί σχετίζονται με αντίστοιχα τμήματα του σπιτιού. Αν ένα από αυτά τα τμήματα έχει ελλιπές σχήμα ή η διακόσμηση μέσα στα δωμάτια είναι λάθος, τότε ο αντίστοιχος τομέας της ζωής μπορεί να διαταραχτεί. Είναι όμως δυνατόν μετακινώντας το κρεβάτι ή αλλάζοντας θέση σε έναν καθρέφτη να ελευθερωθεί η παγιδευμένη ενέργεια και να βελτιωθεί η υγεία μας, η διάθεσή μας ή τα οικονομικά μας.


Ο ρόλος του σωστού προσανατολισμούΤο Φενγκ Σούι πρεσβεύει ότι καλύτερο είναι να βλέπουν τα κτίρια προς τον Νότο, διότι ο Νότος είναι το πιο ευοίωνο σημείο του ορίζοντα. Τη θεωρία αυτή ασπάστηκαν μάλιστα τα περισσότερα παραρτήματα της γνωστής αγγλικής αλυσίδας Marks & Spencer στην Ανατολή, που έχουν σχεδιαστεί με τις προδιαγραφές της αρχής του Φενγκ Σούι. Παρόμοια τακτική ακολούθησε και η ιδιοκτήτρια των «Τhe Body Shop» και ακολουθώντας τις συμβουλές ενός ειδικού στο Φενγκ Σούι γέμισε τα μαγαζιά με καθρέφτες «για να πάνε καλά οι δουλειές»


Φενγκ Σούι και καριέρα



Για την επαγγελματική μας επιτυχία, η ενδεδειγμένη από το Φενγκ Σούι θέση καθίσματος είναι αυτή που μας επιτρέπει να βλέπουμε ποιος μπαίνει στο γραφείο. Αντίθετα, η πιο ακατάλληλη είναι όταν καθόμαστε με την πλάτη προς την πόρτα, αφού έτσι κινδυνεύουμε να πιαστούμε ανέτοιμοι σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Πίσω από την πλάτη δεν πρέπει επίσης να υπάρχει παράθυρο, εκτός αν αυτό «βλέπει» σε τοίχο η άλλο κτίριο. Εξίσου άσχημο είναι όταν σε σημαντικά meetings με συνεργάτες καθόμαστε στο γραφείο συσκέψεων έχοντας την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα. Επίσης, η τύχη της καριέρας μας ενεργοποιείται όταν διαλέγουμε ως χώρο μελέτης τη βορειοδυτική πλευρά του γραφείου ή του σπιτιού μας. όμως, ακόμα και αν βρούμε τη σωστή θέση καθίσματος και τον ιδανικό μας προσανατολισμό, σε ένα ακατάστατο δωμάτιο και πνιγμένο στα χαρτιά και τους φακέλους γραφείο θα είμαστε περιτριγυρισμένοι από αρνητική ενέργεια, αφού σύμφωνα με το Φενγκ Σούι η αταξία των πραγμάτων σκοτώνει τη θετική ενέργεια στον χώρο.



Συμβουλές για το υπνοδωμάτιο



Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι: Ο ύπνος κάτω από επικλινή σκεπή (όπως είναι της σοφίτας) ενδέχεται να δημιουργεί πονοκεφάλους και εκνευρισμό, ενώ ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι αντλεί όλη μας την ενέργεια και εμποδίζει να κοιμηθούμε καλά. Στο υπνοδωμάτιο δεν πρέπει επίσης να υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τη δουλειά μας. Ακόμα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παπούτσια. Αν τα παραπάνω φαίνονται λίγο παράδοξα, η επόμενη συμβουλή των ειδικών του Φενγκ Σούι βρίσκουν σύμφωνη και την ελληνική λαϊκή - θρησκευτική παράδοση: «απαγορεύεται» να κοιμόμαστε με το κεφάλι στη Δύση και τα πόδια στην Ανατολή. Είναι η θέση στην οποία τοποθετούνται οι νεκροί στην εκκλησία, αλλά και στον τάφο...


«Ξεφορτωθείτε» τα άχρηστα


Είναι γεγονός πως όλοι συνηθίζουμε να φυλάμε κάποια αντικείμενα που η «χρήση» τους έχει πια περάσει, με τη σκέψη ότι ίσως κάποτε τα χρειαστούμε. Μάθετε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι αυτή η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων εμποδίζει τη ροή του Τσι στο σπίτι, την εργασία και τη ζωή γενικότερα. Γι αυτό «όσοι νιώθετε τη ζωή σας κολλημένη» -συμβουλεύει ο Τζορτζ Μπέρντσαλ, συγγραφέας του βιβλίου «Πλήρης οδηγός Φενγκ Σούι»- «κοιτάξτε τα πράγματα που έχετε γύρω σας. Τι δεν χρειάζεστε πια; Αυτή η απλή κίνηση να ξεφορτωθείτε τα άχρηστα μπορεί να έχει εντυπωσιακό αντίκτυπο στην ευεξία σας. Ενα απλό παράδειγμα άχρηστων είναι τα ρούχα που έχουν να φορεθούν τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά που τα κρατάτε για την περίπτωση που επανέλθουν στη μόδα. Πράγμα αδύνατον, βέβαια. Γιατί ακόμα κι αν συμβεί αυτό, το πιθανότερο είναι να μη σας ταιριάζουν πια. Κάντε λοιπόν μια πρώτη αρχή από τα ρούχα και συνεχίστε και με ό,τι άλλο σάς είναι άχρηστο και περιττό».


Φενγκ Σούι στον κήπο



Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, υπάρχουν δένδρα και φυτά με καλό, ουδέτερο αλλά και κακό Τσι. Τα φυτά με αγκάθια και μυτερά φύλλα, όπως π.χ. η γιούκα, τα μπονσάι και τα δένδρα που γέρνουν δείχνοντας «θλιμμένα», όπως η κλαίουσα ιτιά, έχουν κακό Τσι και είναι καλύτερα ν αποφεύγονται. Οι τριανταφυλλιές, αν και θεωρούνται ότι έχουν ουδέτερο Τσι, είναι πολύ καλές όταν φυτεύονται σε παρτέρια στο πλάι του σπιτιού ή στο μπροστινό μέρος του κήπου. Ο πόθος, ο νάρκισσος και γενικά οι βολβοί θεωρούνται φυτά με καλό Τσι και συμβολίζουν την καλοτυχία. Το μπαμπού, επίσης, συστήνεται για να διώχνει τα κακά πνεύματα, ενώ η μανόλια προσελκύει την ευτυχία.


Για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια μέσα από το σπίτι και να αυξήσετε τη θετική οι ειδικοί συμβουλεύουν:
  • Αποφύγετε πάση θυσία τις προεξοχές. Είτε πρόκειται για μαρκίζες είτε για δοκάρια, σηματοδοτούν προβλήματα. Το δοκάρι π.χ. πάνω από το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να προκαλεί τσακωμούς σε ένα ζευγάρι. Επίσης, αν το δοκάρι βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, είναι πολύ πιθανό να δημιουργεί πεπτικά προβλήματα.
  • Προσέξτε τους καθρέφτες. Το σχήμα τους καλύτερα να είναι στρογγυλό ή οβάλ και όχι τετράγωνο. Χρειάζεται επίσης προσοχή και η τοποθέτησή τους μέσα στο σπίτι. Αν τους βάλετε πολύ ψηλά, θα προκαλούν δυσφορία, ενώ, αν είναι χαμηλά, πονοκέφαλο.
  • Απομακρύνετε τα ογκώδη έπιπλα, καθώς και όσα έχουν γωνίες ή σκληρές προεξοχές.
  • Χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα. Συνιστάται ιδιαίτερα το πέταλο του αλόγου, που όμως το κοίλο μέρος του πρέπει να κοιτά προς τα πάνω «για να μη φεύγει η τύχη».
  • Διατηρείτε στους προσωπικούς σας χώρους απόλυτη τάξη. Αν σας αρέσει η ακαταστασία, η θετική ενέργεια δεν θα σας φτάσει ποτέ.
  • Πετάτε ή επιδιορθώνετε αμέσως ό,τι χαλάει. Τα χαλασμένα αντικείμενα ή ο βουλωμένος νεροχύτης απορροφούν την ενέργειά σας.
  • Περνάτε περισσότερες ώρες στα φωτεινά δωμάτια του σπιτιού σας και αφήνετε το φως του ήλιου να μπαίνει στο σπίτι. Ο ήλιος χαρίζει ενέργεια και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.
  • Διαλέξτε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο για το υπνοδωμάτιο, απαλό ροζ για το γραφείο και γήινα χρώματα για την κουζίνα.
  • Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε μίνι ιαματική πηγή, τοποθετώντας κεριά και αρωματικά έλαια. Ενα μπάνιο με μεγάλο παράθυρο απέναντι στην μπανιέρα είναι επίσης ό,τι καλύτερο για να ονειροπολείτε, καθώς χαλαρώνετε στο νερό.
  • Η πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να μένουν πάντα κλειστά, γιατί διαφορετικά απομακρύνεται η καλοτυχία.
  • τρία νομίσματα δεμένα με κόκκινη κορδέλα μεσα σε μια τσάντα σας, φερνουν τον πλούτο

Πηγη; εθνος.gr



ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ


Το Φενγκ Σούι μεταφράζεται σαν «άνεμος και νερό», είναι η τέχνη του να ζεις αρμονικά με το περιβάλλον με σκοπό την απόκτηση της υγείας, αρμονίας και ευτυχίας. Είναι μια πανάρχαια κινεζική επιστήμη (αναπτύχθηκε πριν 4.000 χρόνια) και μας μαθαίνει πως να ζούμε αρμονικά, με φυσικό ή τεχνητό τρόπο στο περιβάλλον μας ώστε να λαμβάνουμε καλή υγεία, να βελτιώνουμε τις σχέσεις μας και να προσελκύουμε την ευημερία στο σπίτι μας και την εργασία μας.
Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο βάθος του μυαλού μας είναι ότι το Φενγκ Σούι αναφέρεται στην Κινεζική κουλτούρα, σε μυστικιστικά πιστεύω, στην αστρολογία και σε παραδόσεις της Ανατολής. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν κάποια πράγματα σε εμάς που ανήκουμε στον Δυτικό κόσμο και σε μία εντελώς διαφορετική κουλτούρα. Παρόλα αυτά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες απλές εφαρμογές για να βελτιώσουμε την ενέργεια γύρω μας χωρίς να διαφοροποιήσουμε τα θρησκευτικά μας πιστεύω ή τις προσωπικές μας αξίες.
Μερικά από τα σύμβολα καλοτυχίας που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αντικείμενα ή πίνακες μέσα στο χώρο σας είναι τα παρακάτω:
Το χρυσάφι, τα αρχαία νομίσματα και το καθαρό νερό με κυματισμό συμβολίζουν τον πλούτο.
Ο ελέφαντας συμβολίζει την σοφία.
Τα μπαμπού, τα πεύκα, οι ερωδιοί και τα ροδάκινα συμβολίζουν την μακροζωία και την υγεία.
Κάποιες απλές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε πολύ απλά και να έχετε θετικά αποτελέσματα είναι οι παρακάτω:
Για να αποφύγετε την αρνητική ενέργεια μέσα στο χώρο σας σε αιχμηρές γωνίες και κολώνες μπροστά τοποθετείστε κάποιο φυτό.
Τα λουλούδια μέσα στα βάζα οπουδήποτε μέσα στον χώρο σας, εάν δεν είναι αληθινά καλό είναι να είναι από μετάξι, χρωματιστά, χαρούμενα και ποτέ μαραμένα και βρώμικα.
Οι καθρέφτες είναι θαυμάσιοι όταν βρίσκονται στον χώρο της τραπεζαρίας αλλά κακοί όταν τοποθετηθούν στον χώρο της κρεβατοκάμαρας.
Τα στρογγυλά τραπέζια και γενικά τα στρογγυλά σχήματα αντιπροσωπεύουν την ουράνια τύχη και είναι εξαίσια γιατί δεν έχουν κακή ενέργεια.
Τα κρύσταλλα και τα κρυστάλλινα αντικείμενα τοποθετημένα νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά ή στο κέντρο του δωματίου είναι θετικά στοιχεία.
Το ψάρι συμβολίζει την επιτυχία για αυτό μπορείτε να το τοποθετείται κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Τα ψάρια επίσης ενισχύουν τον πλούτο, είτε ζωντανά είτε πορσελάνινα.
Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι αναδύουν λαμπερό φως είναι ευεργετικοί για τον χώρο σας.
Τα άλογα και το κόκκινο χρώμα προσελκύουν τη φήμη και την αναγνώριση στη ζωή σας.
Ο γνωστός χαμογελαστός βούδας με την χοντρή γεμάτη κοιλιά συμβολίζει την ευτυχία όπου τοποθετηθεί.
Οι ξύλινες κινεζικές πάπιες είναι θετικά στοιχεία για τον γάμο, αλλά μόνο ένα ζευγάρι.
Η παιωνία επίσης μας βοηθά να βρούμε έναν πιστό σύντροφο για αυτό τοποθετήστε την αληθινή, τεχνητή ή σε πίνακα.
Τα κόκκινα τριαντάφυλλα τοποθετημένα νοτιοδυτικά στον χώρο σας αυξάνουν τις πιθανότητες για να βρείτε τον κατάλληλο σύζυγο.
Σε ένα μπολ με νερό μπορείτε να βάλετε κεριά που επιπλέουν και να τα τοποθετήσετε στα βόρεια του χώρου σας για βελτίωση της καριέρας σας.
Τοποθετήστε έναν καθρέφτη δίπλα στην ταμειακή σας μηχανή και οι δουλειές σας θα αυξηθούν.
Το κόκκινο ντεκόρ στα εστιατόρια φέρνει πολύ τύχη.
Αυτές είναι κάποιες απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε και να ξεκινήσετε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Φενγκ Σούι.

πηγη: design4all.gr







Όταν ένας αρχαίος Κινέζος μιλούσε για την ευτυχία, έλεγε: «Πρώτα έρχεται το πεπρωμένο, μετά η τύχη, τρίτο έρχεται το Φενγκ Σούι και ακολουθούν η φιλανθρωπία και η μόρφωση».
Ο ακόλουθος κατάλογος περιέχει έναν αριθμίο στοιχείων που πιστεύεται ότι μπορεί να επηρεάσουν ευνοϊκά την τύχη κάποιου: 

ΜΟΙΡΑ 
Πολλοί Κινέζει πιστεύουν ότι η χρονιά που γεννηθήκαμε παίζει το πιο αποφασιστικό ρόλο στη μοίρα μας. 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Κάθε φορά που παίρνουμε μια απόφαση επηρεάζουμε την τύχη μας. Κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί στη ζωή μας, καθορίζεται από μια προηγούμενη. 

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 
Το εσωτερικό του σπιτιού μας και το εξωτερικό περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσει θετικό ή αρνητικό ΤΣΙ

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ως προετοιμασία για την επόμενη ζωή 
Κάνοντας καλές πράξεις και βοηθώντας τους ανθρώπους γύρω μας, πιστεύεται ότι εξασφαλίζουμε καλά πράγματα για την επόμενη ζωή μας. 

Η ΜΕΛΕΤΗ 
Οι πολλές γνώσεις διευρύνουν το συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου που έχει σαν αποτέλεσμα να τον καθοδηγήσουν με τη σειρά τους στο σωστό δρόμο της ζωής του. 
Μια κινεζική θεωρία υποστηρίζει ότι «ο χρόνος έρχεται από τον ουρανό, η θέση από την γή και η αρμονία από τους ανθρώπους». 

Ο ΧΡΟΝΟΣ 
Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι η μοίρα του Ανθρώπου ελέγχεται από το σύμπαν. Επειδή το σύμπαν εξελίσσεται διαρκώς, ημοίρα του κάθε ανθρώπου αλλάζει. Έτσι, ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί άτυχος μπορεί να ευτυχίσει αργότερα. Με άλλα λόγια, η τύχη μας εξαρτάται από τον χρόνο ή την θέση του σύμπαντος. 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ 
Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που αφήνουμε να μπούν στην ζωή μας φέρνουν μαζί τους την καλή ή την κακή τους τύχη. Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέξουμε προσεχτικά τους φίλους μας. Γενικά οι άνυρωποι με πλούσιο ψυχικό κόσμο είναι πιο κατάλληλοι να είναι φίλοι μας από τους ανθρώπους χαμηλής ηθικής στάθμης. 

ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΦΕΝΓΚ-ΣΟΥΙ

ΔΡΑΚΟΣ: Σύμβολο προστασίαςδύναμης και καλοτυχίαςγια το σπίτι και την δουλειά. Η θέση του είναι Ανατολικά ήαπέναντι από την πόρτα.




ΔΡΑΚΟΧΕΛΩΝΑ: Συνδιασμός προστασίας, υποστήριξηςυγείαςαποφασιστικότητας και γρήγορης ανέλιξης,ιδανικό για τους εργαζόμενους.



ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ: Με την προβοσκίδα σηκωμένη συμβολίζει τηνσοφίαιέλησηυγεία και μακροβιότητα. ΤοποθετείταιΑνατολικά.
(από € 10.00) 



ΜΑΤΙ (ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ) : Αιχμαλωτίζει την αρνητική ενέργεια αυτών που μας επιβουλεύονται και θέλουν να μας "ματιάσουν". Τοποθετείται στην είσοδο του σπιτιού ή μαγαζιού.



ΒΟΥΔΑΣ ΓΕΛΑΣΤΟΣ : Ο Βούδας αυτός μετατρέπει τα προβλήματα των ανθρώπων σε ευτυχια, χαρίζοντας πλούτο,δύναμη και καλή τύχη.




ΓΥΡΙΝΟΣ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ : Με την πλάτη στραμμένη προς την είσοδο, "φτύνει" χρήματα μέσα στο σπίτι ή στην εργασία.
(€ 12.00) 



ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ : Μέσα στο σαλόνι διαχέει σε όλο το σπίτι θετική ενέργεια.





ΜΠΑΓΚΟΥΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ : Τοποθετείται έξω από το σπίτι και αποκρούει την αρνητική ενέργεια που στρέφεται εναντίον μας.




ΠΑΠΙΕΣ (ΖΕΥΓΑΡΙ) : Τις τοποθετούμε ΝοτιοΔυτικά στο υπνοδωμάτιό μας. Βοηθούν στην εύρεση ερωτικού συντρόφου ή αναβαθμίζουν την ερωτική μας σχέση



ΦΟΥ-ΛΟΥ-ΣΑΟ : Οι τρείς Σοφοί αντιπροσωπεύουν τονπλούτο, την ευτυχία και την μακροζωία. Κοσμούν το σαλόνι κάθε σπιτιού. 
(€ 30.00) 




ΧΕΛΩΝΑ : Συμβολίζει την υγεία και την μακροβιότητα. Τοποθετείται στον Βορρά.








ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ FENG SHUI


Η κεντρική είσοδος του χώρου μας.
Το σημαντικότερο σημείο ειναι η είσοδος του χώρου μας. Απο την είσοδο μπαίνει η ενέργεια και εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε αρκετή θετική. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να την διατηρούμε καθαρή και περιποιημένη όχι μόνο εσωτερικά αλλα και εξωτερικά του χώρου μας. Ένα όμορφο χαλάκι, η πόρτα, οι καθαροί και βαμένοι τοίχοι συνθέτουν μια όμορφη εικόνα που εκπέμπει και προσελκύει θετική ενέργεια.  
Η πόρτα θα πρέπει να ανοίγει εύκολα, σε ένα μεγάλο χώρο και να μην υπάρχουν πράγματα πισω απο την πόρτα.
Απέναντι απο την πόρτα μπορείτε να τοποθετήσετε έναν χαμογελαστό βούδα για να προσελκύσει καλή τύχη και ευημερία στη ζωή σας.


Η κουζίνα του χώρου μας.
Ο χώρος αυτός αφορά την υγεία μας. Αν υπάρχουν χαλασμένες συσκευές συσκευές θα πρέπει να αντικατασταθούν. Τα ντουλάπια και τα συρτάρια θα πρέπει να είναι σε καλή κατασταση, καθαρά και τακτοποιημένα.
Ο φωτισμός της κουζίνας πρέπει να είναι πλούσιος είτε με φυσικό φως ήτε με λαμπτήρες ακόμα και πάνω απο τον πάγκο.
Μεγάλοι και φωτεινοί πάγκοι ολοκληρώνουν την εικόνα μιας κουζινας γεμάτη θετική ενέργεια.
Το κόκκινο χρώμα δίνει ένταση στον χώρο και η κουζίνα ειναι το κατάλληλο δωματιο για να βάψουμε κόκκινο κάποιον τοίχο.
Η διακόσμηση της κουζίνας τελειοποιείται βάζοντας ενα χαλάκι μπροστα απο τον νεροχύτη ή και το ψυγείο, τρεις μικρες γλάστρες με αρωματικά φυτά στο παράθυρο και ένα ραφάκι με κάποια βιβλία μαγειρικής.



Το υπνοδωμάτιο
Αυτό το δωμάτιο αντιπροσωπεύει την ερωτική μας ζωή.
Πίσω απο την πόρτα δεν πρεπει να έχουμε πραγματα γιατί εμποδίζουν την ενέργεια της αγάπης να εισέλθει. Το κρεβάτι μας πρέπει να είναι άνετο, ξεκούραστο και απο κάτω να μην έχουμε αποθηκευμένα πράγματα, ούτε σκόνη.
Ο καθρέπτης δεν πρέπει να καθρεφτίζει το κρεβάτι γιατι ο καθρέφτης εχει την ιδιότητα να διώχνει ότι βλέπει.
Στο υπνοδωμάτιο μας θα πρέπει να μην έχουμε ηλεκτρικές συσκευες.
Τα χρώματα στους τοίχους θα πρέπει να ειναι σε παλ αποχρώσεις που να δίνουν μια αισθηση χαλαρώτητας και ηρεμίας. Το απαλό λιλά χρώμα ειναι ιδανικό για να ξυπνήσει τον ρομαντισμό.


Το μπάνιο
Ο χώρος αυτός αντιπροσωπεύει τα οικονομικά μας.
Ειναι πολυ σημαντικό η πόρτα του μπάνιου να ειναι πάντα κλειστή όπως επίσης και το καπάκι της λεκάνης. Αυτο βοηθά στο να μην σπαταλάμε ασκοπα χρήματα.
Το μπάνιο μας ειναι καλό να το διακοσμίσουμε με κεριά τα οποια θα εξισορροπίσουν την ενέργεια με το στοιχείο του νερου που επικρατεί στο μπάνιο.
Ο καθρέφτης δεν θα πρεπει να κοιτα την λεκάνη γιατι θα διωχνει τα λεφτα απο το σπιτι.
Ενα αστείο διακοσμητικό που θα μας φτιάχνει την διάθεση και θα μας κάνει να χαμογελάσουμε, ειναι ιδανικό για να τελειοποιήσουμε την διακόσμηση του μπάνιου μας λούζοντας τον χώρο μας με θετική ενέργεια.



Καλη σας επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...