Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

25.4.15

Πως φτιάχνουμε ντουλάπα.


  • Θέλετε να φτιάξετε ντουλάπα? Δειτε πως την φτιάξαμε εμεις!
  • Μοιρασαμε την δουλεια με τον αντρα μου. Εγω έφτιαξα τα σχέδια και έβγαλα ακριβως τα μέτρα για κάθε κομμάτι ξύλου που θα χρησιμοποιουσαμε για να φτιάξουμε την ντουλάπα. Πήγα σε ενα κατάστημα οπου πουλάνε ξυλεία, παράγγειλα τα κομμάτια που ήθελα και μου τα έφεραν στο σπίτι έτοιμα κομμένα. Μετά ο μάστορας ο άντρας μου αρχισε την συναρμολόγηση ενω εγω ευχόμουν σιωπηλα να εχω παρει σωστα τα μέτρα αλλιως ποιος με έσωνε ;-) 
  • Φτιάξαμε 2 ντουλάπες και τις βάλαμε διπλα διπλα. Ετσι φαίνεται οτι ειναι μια μεγάλη ντουλάπα τετράφυλλη, ενω ειναι δυο δίφυλλες ενωμένες.


Tα μετρα ειναι:
  1. Η καθε πορτα 0,39εκ πλάτος x 1.80εκ ύψος (χρειάζόμαστε 2 τεμαχια για την κάθε ντουλάπα.)
  2. Τα πλαινά της ντουλάπας ειναι 0,55εκ πλατος χ 1,80εκ ύψος (χρειάζόμαστε 2 τεμάχια για την κάθε ντουλάπα)
  3. το πάνω μέρος της ντουλάπας, το κάτω μέρος και τα ράφια 0,55 πλάτος χ 0,75 ύψος. (χρειαζομαστε 2 τεμάχια +ένα για να το κάνουμε ράφι. Σύνολο 3 τεμάχια για την κάθε ντουλάπα. Αν θέλουμε ακομα ενα ράφι μέσα προσθέτουμε αλλο ένα τεμάχιο)
  4. Η πλάτη της ντουλάπας είναι 078εκ πλάτος και 1,80εκ ύψος (χρειαζόμαστε 1 τεμάχιο για την κάθε ντουλάπα.) Για την πλάτη χρησιμοποιησαμε το ιδιο ξύλο και όχι το λεπτο που βάζουν συνήθως στις ντουλάπες. Ο λόγος ειναι οτι ηθελα να ειναι γερες να να μην ξεκολλήσει η πλάτη με το πέρασμα του χρόνου.

Λοιπές λεπτομέρειες
  • Το πάχος του ξύλου ειναι 18 χιλιοστά.
  • Μου κόλλησαν γυρω γύρω απο κάθε κομμάτι ξύλου pvc λεπτό.
  • Για τα κομμάτια που θα γίνουν πόρτες πρέπει να ζητήσετε να σας κάνουν τρύπες για τους μεντεσέδες.

Λοιπά εξαρτήματα που πρέπει να αγοράσετε:
  • 6 μεντεσέδες για την κάθε ντουλάπα.
  • Σωλήνα για να κρεμάμε τα ρουχα 0.74,5 εκ (ο ελευθερος χώρος μέσα ειναι 75εκ αλλα 5 χιλιοστα αφαιρέσαμε για τις 2 βάσης που θα βιδωθεί πάνω ο σωλήνας.)
  • 2 πόμολα για τις πόρτες.
  • Βίδες για τους μεντεσέδες, για τα πόμολα και για λίγο μεγαλύτερες βίδες για να βιδώσουμε- συναρμολογήσουμε την ντουλάπα.
  • 4 βάσεις για το κάθε ράφι.
  • Και τέλος χρειάζόμαστε 4 Πόδαράκια για την κάθε ντουλάπα για να μην ακουμπάει στο πάτωμα.

Το χρώμα που επέλεξα ειναι δρυς ανοιχτό.
Ένα κομμάτι μελαμίνης, φτιάχνει 2 ντουλάπες με αυτες τις αναλογίες. Αν παράγγελνα τα κομμάτια για μια μόνο ντουλάπα, πάλι θα χρεωνόμουν την ίδια τιμή και θα μου έφερναν στο σπίτι το υπόλοιπο ξύλο που θα περίσσευε άκοπο.
Ζητήστε απο ένα μαραγκό να σας πει απο που παίρνει ξύλα για να ξέρετε απο που να πατε να παραγγείλετε τα ξύλα σας.

Συνολικό κόστος 240 ευρω
Καλή επιτυχία!!!




  • Δείτε ορισμένες φώτογραφίες:















  • Οσο ο μάστορας μου εφτιαχνε τις ντουλάπες, ειπα να τον γλυκάνω επειδη τον ταλαιπωρώ και του έφτιαξα ρολάκια κανέλας με μαυρη ζάχαρη ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...