Θα σας πώ το κόλπο να φτιάξετε φύλλο για πίτες! Ειναι ευκολο, γινετε τραγανο και σαν σφολιάτα!
Υλικα :
1 κιλο Αλευρι
3/4 της κουπας Ελαιολαδο
νερο οσο πάρει
λιγο αλατι
λιγο ζαχαρη
Υλικα :
1 κιλο Αλευρι
3/4 της κουπας Ελαιολαδο
νερο οσο πάρει
λιγο αλατι
λιγο ζαχαρη
- Ανακατευω ολα τα υλικα μαζι μεχρι να εχω μια μαλακή ζύμη.
- Το ελαιολαδο το ριχνω στο τελος για να ξεκολλαει ευκολα απο τα χέρια χωρις να χρειαστει να ριξω περισσοτερο αλευρι και γινει σκληρη η ζυμη μου.....
- Αφηνω την ζυμη να ξεκουραστει μιση ωριτσα
Χωρίζω την ζύμη στα δυο.
Ανοιγω πρωτα το ένα φύλλο οσο πιο λεπτο μπορώ (οκ να μην σπάει κιολας!)
και το κόβω με αυτο τον τρόπο
Βουτυρώνω τον κύκλο και τοποθετώ πάνω του ένα κομματακια απο τα πλαγια, βουτυρώνω ξανα το κομματακι και τοποθετω αλλο κομματακι πανω του. Το τελευταιο κομματακι δεν το βουτυρώνω.
Κλείνω τον κυκλο, Το βάζω σε ενα πιατο, του τυλιγω με ζελατινη και το τοποθετω στην καταψυξη μεχρι να φτιαξω το επόμενο φυλλο με την ιδια διαδικασια.
Μολις τελειωσω και το δεύτερο φύλο και το βάλω στην κατάψυξη, βγάζω το πρωτο φύλο και το ανοιγω για να το απλωσω στο ταψι. Το ζυμάρι δεν φουσκώνει πολυ, οποτε μην το κάνετε πολυ λεπτό ούτε πολυ χοντρο για να ψηθεί ομοιομορφα.
Αφου ανοιξω το πρωτο φυλλο και το εχω βάλει στο ταψι, ρίχνω την γεμιση που θέλω και ανοιγω το δευτερο φυλλο με την ιδια διαδικασια.
Το τοποθετώ απο πάνω και κόβω οτι περισσευει απο το φύλλο που εβαλα πάνω, χωρις να κόψω το απο κάτω φύλλο, για να κλεισω την πιτα ομοιομορφα.
Ριχνω λιγο νερακι πάνω απο την πίτα, πασπαλίζω με σουσάμι και μετα κόβω σε κομματια.
Μολις ψηθεί θα είναι κάπως έτσι:
με το ζυμάρι που περισσευει μπορειτε να φτιαξετε μικρα πιτάκια με ζαμπον και τυρι.
Για γέμιση βάζετε μέσα ότι θέλετε!! Ότι φανταστήτε!
Απο τοτε που έμαθα τον τροπο για να ανοιγω φυλλο , φτιαχνω πίτα σίγουρα μια φορα την εβδομάδα!!
Διαβάστε εδω την συνταγή μου για εύκολη σπανακοτυροπιτα
Ευχαριστώ την Βεροιώτισσα μαμά, που εμαθε τον τροπο στον γιό της και αυτος με την σειρά του στην γυναικουλα του και αυτη σε εμένα!! και εγω με την σειρά μου σε εσάς! ;-)
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου