Η κόρη μου λατρεύει το ψωμί και ειδικά τα ψιμύθια!! Ενα πρωί που έφτιαχνα ψωμάκια για να τους φτιάξω σαντουιτς για πρωινό σκέφτηκα να τις φτιάξω ψυμιθάκια σε σχήμα κουλούρι και να τα γέμιζα με τυρι. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Το πείραμα πέτυχε και η μικρή δεν άφησε ούτε ψίχουλο.
Για την ζύμη
Ακολούθησα αυτήν την συνταγή το 1/3 της ποσότητας όμως
Για την γέμιση χρειάστηκα:
250 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγο, προσθέτουμε το βούτυρο και την φέτα και μαλάσσουμε με το χέρι μεχρι να γίνουν όλα ένα. Αν θέλετε προσθέτετε εξτρα ρίγανη ή δυόσμο για περισσότερη γεύση.
- Βάζουμε το ζυμάρι μας πάνω στον πάγκο και το πλάθουμε σαν ρολό. Το κόβουμε σε 6 ισα κομμάτια.
- Πέρνουμε ένα απο αυτά τα κομμάτια και το πλάθουμε σε ρολό και μετά το πατάμε με τον πλάστη μας να ανοίξει. Το πάχος του να είναι λίγο πιο λεπτό απο ένα απλό σχολικό τετράδιο.
- Κόβουμε στην μέση
- Βάζουμε λίγο απο την γέμιση σε κάθε κομμάτι
- βρέχουμε τις άκρες με νεράκι χρησιμοποιώντας πινέλο ή απλά με τα δάχτυλά μας.
- Κλείνουμε τις άκρες μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ρολό
- Δίνουμε το σχήμα του κουλουριού
- Βρέχουμε απο πάνω το κουλούρι μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λιναρόσπορο ή οτι άλλο θέλετε. Εγω έβαλα λιναρόσπορο.
- Πατάμε απαλά τον λιναρόσπορο με τα δαχτυλα να κολλήσει στο ζυμάρι και με τα δάχτυλά μας ανοίγουμε την τρύπα του κουλουριού γιατι με το ψήσιμο θα φουσκώσει.
- Αφήνουμε μισή ωρα να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν αυτό το ωραίο ροδαλό χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου