Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

3.5.14

Πως φτιάχνεται η κηραλοιφή - Συνταγή


Εσείς φτιάχνεται κηραλοιφή στο σπίτι; Όχι;;;; Ειμαι σίγουρη οτι θα σας ξεσηκωσω με αυτό το άρθρο. Ειδικά αν έχετε μωράκι ειναι το ιδανικότερο φυσικό καλλυντικό για το δερματάκι του.

Τι  είναι η κεραλοιφή:
Ειναι ενας συνδιασμός απο φυσικό κερί μέλισσας και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. 
Το φυσικό κερί μέλισσας, δρά ως αδιαβροχοποιητης και προστατεύει το δερμα βοηθώντας το να μην χάνει επιπλέον την φυσική υγρασία του.
Σε συνδυασμό με το αγνό ελαιόλαδο δημιουργεί την Κεραλοιφή. Την πιο αγνή και φυσική ενυδατική κρέμα η οποία δεν θα πρέπει να λείπει απο κανένα σπίτι, ειδικά αν υπάρχει μωράκι.

Ποια ειναι η χρησιμότητα της
Η χρησιμότητά της ειναι πολλαπλη. Ειναι ιδανική για την ενυδάτωση του
δέρματος, ειναι επουλωτική, καταπραυντικη, αντισηπτική και εχει μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρις περιορισμο.
Ειναι ιδανική για μωράκια, ,συγκάματα, ελαφριά εγκαύματα ,σκασμένα χείλη, τραχιά δέρματα (αγκώνες. γόνατα) πληγές από θηλασμό και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Οτι καλύτερο για την πρόληψη ραβδώσεων (ραγάδες) κατα την εγυμοσύνη, την φαγουρα απο εντομα, την ψωριαση και πολλα αλλα δερματικα προβληματα. Επισης ιδανικη για σκασμενες φτερνες.
Έιναι αντιφλογιστική αντιμυκητησιακή και εχει αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σε όλο το σώμα.
Το κερί χρησιμοποιήθηκε φαρμακευτικά για την χρόνια μαστίτιδα, το έκζεμα, την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών, την δερματίτιδα, την θυλακοειδή, τα σπυριά του δέρματος, την τερηδόνα και την ουλίτιδα.

Πως φτιάχνεται
Ειναι πολύ ευκολη στην παρασκευή της και μπορεί ο καθένας να την φτιάξει απλα ακολουθώντας τα σωστά βήματα παρασκευής και υγιεινής.

  • Βάζουμε σε μια πλατια κατσαρόλα λίγο νερό να βράσει και απο πάνω βάζουμε ενα αλλο μεταλικο σκέυος αδειο. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ενα μπέν μαρι.
  • Μέσα στον μπέν μαρι ρίχνουμε το ελαιόλαδό να ζεσταθεί και αμέσως μετα αποσύρουμε απο την φωτια και προσθέτουμε το αγνό κερί μέλισσας μέχρι να λιώσει και να γίνει ενα  με το ελαιόλαδο.
  • Η αναλογια ειναι 1 κουταλιά της σούπας τριμένο κερί μέλισσας με 5 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο 
  • Μόλις ειναι ετοιμη την τοποθετούμε με προσοχη να μην καούμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια μεχρι να κρυώσει. τα καπάκια στα βαζάκια τα βάζουμε αφού εχει κρυώσει η κεραλοιφή.  
  • Η διάρκεια ζωής της ειναι 3 μήνες σε γυάλινο βαζάκι και τοποθετημένη σε σκιερό μέρος.


tip 1: για να ειμαστε σίγουροι οτι η αναλογια ειναι εντάξει, βουτάμε την μυτη ενος κουταλιού μέσα στην υγρη κεραλοιφη και το κρατάμε στον αέρα να στεγνώσει. Μετά απο λίγο πιάνουμε να δούμε τι υφή εχει η κρέμα μας που κόλλησε στο κουταλι. Αν ειναι σκληρη και δεν πιάνεται, τοτε ρίχνουμε ακομα λιγο ελαιόλαδο. Αν ειναι πολυ υγρη, τοτε ρίχνουμε ακομα λιγο κερι.

tip 2: Προσοχή στο κερί που θα χρησιμοποιήσετε. Το αγνό κερι μέλισσας μυρίζει σαν μέλι. Αν το κερί που σας έδωσαν μυρίζει σαν τα απλά κερια του εμποριου, τοτε ειναι επεξεργασμένο και περιέχει παραφίνη, το οποίο δεν ενδείκνυτε για χρήση. 
Για να είσαστε σίγουροι οτι το κερί που θα πάρετε ειναι καλό, το καλύτερο θα ήταν να βρείτε έναν έμπιστο μελισσοκόμο και να το προμηθεύεστε από αυτόν. 
Αν δεν μπορειτε να βρείτε μελισσοκόμο, τοτε εμπιστευτείτε την μύτη σας

tip 3: Μην χρησιμοποιήτε πλαστικά δοχεία ή βαζάκια για την κεραλοιφή σας

tip 4: Χρησιμοποιήστε μόνο αγνό παρθένο ελαιόλαδο


Οποιος επιθυμει να προμηθευτεί κηραλοιφή μπορει να επικοινωνήσει μαζί μου, στέλνοντας μου μηνυμα.


Αντιγράψτε ελεύθερα μέρος απο το κειμενο μου αλλα να εισαστε ευγενικοι και να αναφέρετε ως πηγη προέλευσης  το blog μου.
Για την διευκόλυνσή σας, σας παραθέτω τον σύνδεσμο που θα πρέπει να επικολλήσετε στην ανάρτησή σας για να έρθουν να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο οι αναγνώστες σας..
 http://toimerologiomiasmamas.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3.html#more

Με εκτίμηση
Ιφιγένεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...