
Υλικά
Μπισκότα πτι μπερ. 2 πακέτα
Κέικ 2 φλυτζάνια του καφε τριμμένο κέικ.
Καρύδια. 2 μεγάλα φλιτζάνια του καφέ
Κακάο πικρό. 6 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο. Μισή πλάκα
Γάλα. 1 φλυτζάνι πλήρες γάλα χλιαρό
Κονιάκ. 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ
1 πρέζα κανέλα
2 βανίλιες
Αχνη ζάχαρη. 1 φλυτζάνι του καφέ
Για την επικάλυψη
2 κουβερτούρες
Κρέμα γάλακτος. 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ
Πως το κάνουμε:
- Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή τα θρυματίζουμε καλά με τα χέρια.
- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα, το τριμμένο κέικ, τα καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλα.
- Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Στην ιδια κατσαρολα ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα το κακάο , την κανέλα, την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ και τις βανίλιες. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε το μίγμα στα δυο και απλώνουμε σε δυο κομμάτια χαρτί ψησίματος.
- Τυλίγουμε σαν ρολό και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε τα ρολά μας απο το ψυγείο, ξετυλίγουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βουτάμε κάθε φέτα ξεχωριστά στην λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Περιμένουμε μεχρι να κρυώσει η σοκολάτα και μετά τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου