Πρώτη φορά έφτιαξα καριόκες το ομολογώ. Τόσο καιρό μόνο κορμό έφτιαχνα που είναι παρόμοια συνταγη. Εν όψη της γιορτής του πατέρα είπα να φτιάξω ένα γλυκάκι δροσερό να το γλυκάνω το αγόρι μου. Είναι ευκολο. Δεν δυσκολεύτηκα κάπου. Απλά έπρεπε να τις κόψω πιο λεπτες... next time
Υλικά
Μπισκότα πτι μπερ. 2 πακέτα
Κέικ 2 φλυτζάνια του καφε τριμμένο κέικ.
Καρύδια. 2 μεγάλα φλιτζάνια του καφέ
Κακάο πικρό. 6 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο. Μισή πλάκα
Γάλα. 1 φλυτζάνι πλήρες γάλα χλιαρό
Κονιάκ. 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ
1 πρέζα κανέλα
2 βανίλιες
Αχνη ζάχαρη. 1 φλυτζάνι του καφέ
Για την επικάλυψη
2 κουβερτούρες
Κρέμα γάλακτος. 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ
Πως το κάνουμε:
- Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή τα θρυματίζουμε καλά με τα χέρια.
- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα, το τριμμένο κέικ, τα καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλα.
- Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Στην ιδια κατσαρολα ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα το κακάο , την κανέλα, την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ και τις βανίλιες. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε το μίγμα στα δυο και απλώνουμε σε δυο κομμάτια χαρτί ψησίματος.
- Τυλίγουμε σαν ρολό και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε τα ρολά μας απο το ψυγείο, ξετυλίγουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βουτάμε κάθε φέτα ξεχωριστά στην λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Περιμένουμε μεχρι να κρυώσει η σοκολάτα και μετά τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου