Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

22.6.15

Λιποθυμία. Τι κάνουμε αν λιποθυμήσει το παιδί μας

Να φωναζω "Βοήθεια!!! Το παιδί μου!! και να μην βρισκεται κανενας τριγυρω!! Λιποθύμησε μπροστα στα ματια μου, ασπρισε ολόκληρη και μελανιασαν τα χειλη της... Ένοιωσα να την χάνω... Χριστε και παναγια μου.... Αυτο που εζησα σημερα να μην μου ξανασυμβει!!

Ειχαμε βγει για βολτα πρωι πρωι, 8.30 πηγαμε σε ενα καταστημα παιχνιδιων, αγορασαμε καινουρια παιχνιδια και κατα τις 11.30 γυρισαμε παλι πισω, πριν αρχισει να κανει πολυ ζεστη. Ετρεχε η μικρη απο τη χαρα της να μπει στο σπιτι για να παιξει με τα καινουρια της παιχνιδια ώσπου σκονταφτει και πεφτει στο τσιμεντο, στην εισοδο της πολυκατοικιας... Γρατζουνισε γονατο και αγκωνα, εκλαψε οπως ειναι φυσικο αλλα μολις ειδε να τρεχει αιμα απο τις πληγες της, γονατίζει και σωριάζεται κατω... Λιποθυμά!! Πανικοβληθηκα, ειχε ασπρισει ολοκληρη, μελανιασαν τα χειλη της! Δεν ηξερα τι να κανω! Στο ενα χερι κρατουσα το 2,5 μηνων μωρακι και στο αλλο μια μεγαλη τσαντα γεματη παιχνιδια και πανες. Πεταω τα πραγματα απο τα χερια μου σε δευτερολεπτα, το μωρο ομως δεν μπορουσα να το ακουμπησω πουθενα πανω στο τραχυ τσιμεντο. Γονατιζω κατω και αυθορμητα μου βγαινει να την χτυπησω στο στηθος για να αναπνευσει.  Να φωναζω βοηθεια και να μην κυκλοφορει ψυχη εκεινη την ωρα! Ημουν ετοιμη να αφησω και το μωρο κάτω. Ευτυχως συνηλθε αμεσως το κοριτσι μου και αρχισε παλι να κλαιει.  Λιγα δευτερολεπτα που μου φάνηκαν αιωνας. Ημουν γονατισμενη κατω αγκαλια με την ακομα ζαλισμενη, ξαπλωμένη κατάχαμα και τρομαγμενη μικρουλα μου, το μωρο στο αλλο χερι και κανενας να μην περνάει απο εκει.. Ενας πολυσυχναστος δρομος που ετυχε εκεινη την ωρα να ειναι νεκρος. Θα το σκεφτω πολυ σοβαρα πλεον να ξαναβγω απο το σπιτι μονη μου με ενα νεογεννητο αγκαλια και το νηπιακι μου.

Μετά απο συζήτηση με τον παιδιατρο έμαθα ότι η λιποθυμία συμβαίνει αρκετα συχνα σε παιδια που κρατάνε την αναπνοή τους όταν κλαινε ή όταν βλέπουν αίμα.
Αυτό που μπορουμε να κάνουμε εμεις που ειμαστε παρόντες στο περιστατικό ειναι:
Να αφήσουμε το παιδί ξαπλωμένο κάτω μέχρι να συνέλθει
Του κρατάμε το κεφάλι στα πλάγια σε περιπτωση που κάνει εμετό απο τον φόβο του.
Αφού συνέλθει του βρέχουμε λίγο το μέτωπο και του δίνουμε να πιει μια γουλια νερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...