Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

28.4.23

Παραμύθι: το αγόρι με τον χαρταετό



 Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα χωριό, ένα μικρό αγόρι είχε έναν χαρταετό. Ο χαρταετός του ήταν γεμάτος χρώματα και το παιδί τον αγαπούσε πολύ. Κάθε απόγευμα, το αγόρι πήγαινε στην ανοιχτή πλατεία με τον χαρταετό του και τον έκανε να πετάει ψηλά  στον ουρανό.


Ο χαρταετός μια  έπεφτε και μια  πετούσε ψηλά, κάνοντας στο παιδί παρέα. Με ένα φύσημα του αέρα, ο χαρταετός άρχισε να πετάει όλο και πιο ψηλά στον ουρανο. Το αγόρι τον παρακολουθούσε χαρούμενο μέχρι να εξαφανιστεί στον ορίζοντα.

 Τούς άρεσε  να παίζουν μαζί, γιατί όταν ο χαρταετός πετουσε ελεύθερος στον ουρανό τότε και το παιδί αισθάνονταν ελεύθερο και ευτυχισμένο.


Κάποια μέρα, ωστόσο, ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και άρχισε να πετάει τον χαρταετό απότομα  από τη μια μεριά στην άλλη. Ενώ ο χαρταετός ήταν ψηλά στον ουρανό, αυτός ο άσχημος αέρας τον έσπρωξε στο έδαφος και τον έσπασε. 

Το αγόρι στεναχωρέθηκε πολύ και δεν είχε όρεξη να παίξει με τίποτα άλλο…. Περνούσαν  οι μερες αλλά το αγόρι αισθάθονταν  λυπημένο  χωρίς τον χαρταετό του.

Οι γονείς του τότε,  αποφάσισαν να αγοράσουν έναν νέο χαρταετό, για να τον δουν ξανά  χαρούμενο… αλλά το αγόρι δεν ήθελε άλλον χαρταετό…. Ήθελε αυτόν που είχε παλιά… ακριβώς τον ίδιο παλιό του χαρταετό…

 Έτσι ο μπαμπάς του , αποφάσισε να τον βοηθήσει να επισκευάσουν μαζί  τον αγαπημένο του σπασμένο  χαρταετό. 

Έφτιαξαν νέα ουρά , αντικατέστησαν και κόλλησαν το σπασμένο ξύλο, άλλαξαν όλο το πλαστικο που τον κάλυπτε και τον έκανε καλύτερο από ποτέ!


Όταν ήρθε η ώρα να πετάξουν τον χαρταετό στον ουρανό, το αγόρι ήταν πολύ συγκινημένο και ο χαρταετός του έτρεμε από τη χαρά καθώς ανέβαινε όλο και ψηλότερα. 

Παίζοντας με τον χαρταετό του το αγόρι ένοιωθε ελεύθερο και ευτυχισμένο, όπως και ο χαρταετός.


Από τότε, το αγόρι κατάλαβε  ότι αν υπάρχει κάτι σημαντικό στη ζωή μας που έχει χαλάσει , τότε δεν πρέπει να καθομαστε να στεναχωριόμαστε , αλλά να κάνουμε τα πάντα και να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε  και να το προσέχουμε στο μέλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...