Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

28.4.23

Παραμύθι: Συναισθήματα

 


Μία φορά και έναν καιρό, σε ένα μακρινό βασίλειο, ζούσαν ένας μικρός πρίγκιπας και μια μικρή πριγκίπισσα που ήταν καλοί φίλοι. Κάθε μέρα περνούσαν πολλές ώρες παρέα και παίζοντας χαρούμενα, αφού τα πάντα γύρω τους ήταν πανέμορφα.


Ωστόσο, στη ζωή τους είχαν συναντήσει και δυσκολίες, κάτι που δεν μπορούσαν πολλές φορές να αποδεχτούν. Ο μικρός πρίγκιπας, για παράδειγμα, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως επιθυμούσε, άρχιζε να αγανακτεί και να γίνεται εξαγριωμένος. Εκείνη, η μικρή πριγκίπισσα, σε κάθε περίπτωση ένιωθε έναν παράξενο φόβο, που δεν μπορούσε να εξηγήσει.


Μια μέρα, ένας σοφός άνθρωπος πέρασε από το βασίλειο και οι δυο πρίγκιπες έτρεξαν να μιλήσουν μαζί του. Όταν άκουσε τις ιστορίες τους, ο σοφός άνθρωπος τους είπε:


«Καλοί μου πρίγκιπες, οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας είναι σαν τα λουλούδια στο κήπο. Κάθε λουλούδι είναι μοναδικό και όμορφο κατά τον τρόπο του, όπως κάθε συναίσθημα είναι μια εμπειρία για εσάς. Δεν υπάρχουν κακά συναισθήματα, μόνο καλά και λιγότερο καλά συναισθήματα.»


Όταν το ακούσανε, οι πρίγκιπες σκέφτηκαν προσεκτικά τα λόγια του σοφού ανθρώπου. Αρχίσαν να συνειδητοποιούν ότι δεν ήταν κακό να νιώθεις θυμό, άγχος, μοναξιά, ντροπή ή λύπη. Αυτά ήταν απλώς συναισθήματα και μπορούσαν να μάθουν να τα αντιμετωπίζουν και να τα χειρίζονται σωστά.


Έτσι, οι δυο τους συνεχίσαν να απολαμβάνουν τις στιγμές που περνούσαν μαζί και να διακινούν τα συναισθήματά τους χωρίς να φοβούνται ή ντρέπονται. Και ήξεραν ότι, αν έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση, θα μπορούσαν να βασιστούν ο ένας στον άλλο για υποστήριξη.


Και οι δύο έμαθαν να δέχονται τα συναισθήματά τους, και όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης να τα μοιράζονται και να βρίσκουν λύσεις μαζί. Όλοι μαθαίνουμε από τα συναισθήματά μας, και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να είμαστε πιο ανθρώπινοι και συμπονετικοί με τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...