Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

28.4.23

Παραμύθι: Η νεράιδα των δοντιών

 



Μία φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό βασίλειο, ζούσε μια μικρή κοπέλα με το όνομα Έλενα. Ένα βράδυ, ενώ ετοιμαζόταν για  ύπνο, παρατήρησε ότι ο ένα από τα μπροστινα της δόντια άρχισε να κουνιέται.


Η Έλενα δεν ήξερε τι να κάνει με το δόντι που κουνιόταν.. Μήπως θα έπρεπε να μην το πειράξει και να δει τι θα συμβεί, ή θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια από τους γονείς της;


Την επόμενη μέρα, η Έλενα ξύπνησε και τράβηξε το δοντι που κουνιόταν για να το βγάλει. 

Το δοντι ξεκόλλησε και το κοίταξε με θαυμασμό και απορία. Πριν πάει στο σχολείο, πήγε στο κήπο και έθαψε το δοντι στο χώμα, ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα συμβεί. Και μάλιστα συνέβη! Καθώς πήγαινε στο σχολείο, ανακάλυψε μια μικρή πόρτα στη μέση του δρόμου, την οποία δεν είχε ξαναδεί. Αποφάσισε να περάσει από την πόρτα και να δει τι υπήρχε στην άλλη πλευρά.


Η Έλενα ανακάλυψε έναν μαγικό κήπο γεμάτο με νεράιδες των δοντιών, που είχαν συλλέξει παλιά δόντια από παιδιά όπως αυτή και τα φρόντιζαν με αγάπη και μεράκι. Η Έλενα μίλησε με τις νεράιδες και της εξήγησαν πόσο σημαντικό είναι να αφήσεις τα παλιά δόντια σου να πέσουν και να βγούνε τα καινούρια.


Στο τέλος της ημέρας, η Έλενα γύρισε στο σπίτι της, γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό για την εμπειρία που είχε στο μαγικό της κόσμο.


Μέσα από αυτό το παραμύθι, οι νεράιδες των δοντιών είναι ένα φανταστικό πρόσωπο που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία του να αφήνουν τα δόντια τους να πέσουν και να φροντίζουν τα νέα τους δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιου Βαλεντίνου αποβολή στην εγκυμοσυνη Απόκριες Απορίες Παιδιών βαλιτσα μαιευτηριου Βάπτιση ΒΕΛΟΝΑΚΙ Γάμος Γαύρος Γαυρος λεμονάτος στο φούρνο ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Γιορτή του μπαμπά γλυκά του κουταλιού Γλυκό γλυκό σταφύλι Γυναίκα Δημιουργική Απασχόληση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Διακόσμηση Διατροφή για παιδιά διατροφη πριν την εγκυμοσυνη Διαφημίσεις Διαφημιστείτε δωρεάν Δουλειά Δουλειές για νήπιο Δουλειές του σπιτιού ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εκπαίδευση Εκπαίδευση ύπνου ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ζωγραφιές Ζωγραφιές για παιδιά Ζωγραφιές με παλάμες Ζωγραφιές με πατουσάκια Ημέρα του πατέρα ΘΗΛΑΣΜΌΣ καθαριοτητα Καθαριότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Καθημερινότητα Καριόκες καροτσι Κατασκευές απο πλαστικά μπουκάλια Κόλπα με την ζύμη κόψιμο πάνας Κρεβάτι δεντρόσπιτο Λιποθυμία παιδιού Λούβρος Μαλλιά Μαρμαρίς Μέθοδος Μοντεσόρι Μπισκότα Ντίσνευλαντ ομοφυλόφιλοι Ονειροπαγίδα Παιδικά Παραμύθια ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ παιδότοπος παιχνίδια παιχνιδια νεογεννητου Παλέτες Παναγία παρισίων Παραδοσιακές συνταγές Παρίσι ΠΆΡΤΙ Πατατοσαλάτα Πίστευε και μη.... ερεύνα. Πίτσα Πλακούντας Πλεκτό γκράφιτι Πολύχρωμες Φωτογραφίες Πρωινό για παιδιά Πρωτομαγιά ρυζόγαλο σάλτσα απο τυριά σπιτικη σαλτσα ντοματας Σπουδές Στεφάνι λουλουδιών Στρώμα νερού συμπληρωματα διατροφης στην εγκυμοσυνη συνταγες Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Ταξίδια Ταξίδια με παιδιά Τάρτα Τι να σπουδάσω Τουρκία ΥΓΕΙΑ Υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υγιεινή διατροφή Υπνος παιδιού φανουρόπιτα Φιλετάρισμα γαύρου φρουτα και λαχανικα εποχης Φρούτα χειμώνα Χαρτόκουτες χειροτεχνια για νηπια Χτενίσματα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ψυχολογία Ψυχολογία για Γονείς Ψυχολογία για παιδιά Ψωμί Ψωμί ρολό με ταχίνι ADVERTISING Blog Tips Blogging Cookies cupcakes μπαλαρίνα Deco & DIY DIY DIY κρεβάτι DIY Ντουλάπα feng shui party pinterest button Resize εικόνων Spinach pie - Σπανακόπιτα Tips στην κουζίνα Waterbed Yarn bombing
Loading...